Estermann ook in beroep veroordeeld voor dierenmishandeling

Estermann ook in beroep veroordeeld voor dierenmishandeling

0 3893
Paul Estermann
Paul Estermann - Castlefield Eclipse Furusiyya FEI Nations Cup CHIO Rotterdam 2016 © DigiShots

De Zwitserse springruiter Paul Estermann is nu ook in beroep veroordeeld voor dierenmishandeling. De districtsrechtbank in Willisau veroordeelde hem in 2019 al voor meervoudige dierenmishandeling. Het Hof van Beroep in Luzern bevestigt nu dat vonnis.

Zweepslagen

Zijn voormalige groom beschuldigde Estermann in 2016 van mishandeling van zijn merrie Castlefield Eclipse. Estermann zou de merrie veelvuldig met de zweep hebben geslagen. Castlefield Eclipse hield daar bloedende wonden en zwellingen aan over.

In 2019 werd hij op basis van foto’s van zijn twee toppaarden en een rapport van de dierenarts veroordeeld. Estermann kreeg twee jaar voorwaardelijk en een geldboete opgelegd. Hij ging tegen dat vonnis in beroep.

Opnieuw veroordeeld

De kantonrechter in Luzern heeft tijdens een vijf uur durende hoorzitting alle feiten opnieuw bekeken. De verklaringen van Estermann wogen niet op tegen de bewijslast. Het Hof van Beroep bevestigde het eerdere vonnis. Estermann kreeg een geldboete gebaseerd op zijn inkomen. Hij moet daarnaast 80% van de kosten van de beroepsprocedure ophoesten.

Hij kan de uitspraak nog proberen aan te vechten bij het Zwitserse federale hooggerechtshof.

Bron: spring-reiter.de

Foto: DigiShots

 

Reacties