Esra de Ruiter: “Ik ben officieel Lichte-Tour-amazone!”

Esra de Ruiter: “Ik ben officieel Lichte-Tour-amazone!”

esra de ruiter - Mdg Equestrian's Connecticut

Vrijdag behaalde Esra de Ruiter haar starbewijs voor de Lichte Tour en zondag maakte ze meteen haar debuut. “Met een plaatsje halverwege het deelnemersveld en een winstpunt ben ik nu officieel Lichte-Tour-amazone,” laat een blije amazone weten.

“Ook gelijk het startbewijs voor de Inter I, maar daar gaan we voorlopig nog niet aan beginnen!”

Geleende slipjas

Omdat de ingeving om haar debuut nog hetzelfde weekend te gaan maken behoorlijk spontaan was, moest De Ruiter nog even langs het WK voor Jonge Dressuurpaarden om een slipjas te lenen.

Op de subtopwedstrijd In Velddriel kwam de amazone aan de start met MDG Equestrian’s Connecticut (v Johnson), het paard van Marijke de Geus.  “Ik mis eigenlijk net even iets te veel balans en evenwicht om een hele goeie serie te springen, dus die ging even de mist in,” vertelt De Ruiter. “Een aandachtspuntje voor de volgende keer.”

De combinatie noteerde een score van exact 60 procent.

Para-dressuur

Esra de Ruiter maakte vorig jaar haar intrede in de para-dressuur nadat ze door een ongeluk in 2016 te kampen heeft met een hersenafwijking en een dubbelzijdige oogzenuwverlamming. Ze blijft daarnaast actief in de reguliere wedstrijdsport, onder meer omdat er niet heel veel para-wedstrijden op de kalender staan en het verre reizen naar deze wedstrijden voor haar een zware belasting is.

De Ruiter gaf eerder aan dat de Lichte Tour een droom zou zijn die uitkomt. “Mijn ultieme droom is om met een slipjas te rijden. Als dat mag en als ik dat heb gedaan, dan heb ik bewezen dat ik nog een soort van kan rijden. Dan is het goed.”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Noa Slinger

Vergelijkbare artikelen

Reacties