Esmee van Gijtenbeek nieuwe amazone Ferguson: ‘Hij kan alles!’

Esmee van Gijtenbeek nieuwe amazone Ferguson: ‘Hij kan alles!’

Ferguson en Esmee van Gijtenbeek

Esmee van Gijtenbeek is de nieuwe amazone van de zeer talentvolle hengst Ferguson (Floriscount x Lauries Crusador xx), die goedgekeurd is bij het KWPN en tevens zijn dekbrevet heeft in Oldenburg en Hannover. Eigenaar Rom Vermunt hoopt dat Ferguson met Esmee zijn opmars kan maken richting de Zware Tour.

Goed overleg

Op zevenjarige leeftijd liep Ferguson al succesvol Lichte Tour op internationaal niveau. Toen de eigenaren van Platinum Stables stopten met hun stal in Nederland, kocht Rom Vermunt Ferguson, samen met Bruver BV. Hij kwam toen onder het zadel van Bart Veeze. Ook met Bart was hij succesvol in de Lichte Tour, met altijd scores van boven de 71%. “Uiteraard is de ruiterwissel van Ferguson in goed overleg met Bart gemaakt. Bart blijft zijn, bij het KWPN goedgekeurde, zoon Kyton rijden en we hebben we nog twee nieuwe paarden bij hem neergezet. Zo rijdt hij voor ons de Oldenburger-hengst Barchello, een zoon van Belissimo M. Daarnaast heeft hij van ons een vierjarige Blue Hors Zack-merrie staan, die het vorig jaar goed op de NMK deed. De samenwerking met Bart blijft dus gewoon bestaan, want daar zijn we heel blij mee”, vertelt Rom.

Ferguson met Esmee van Gijtenbeek

Super getalenteerd

Ferguson is niet het eerste paard dat Esmee van Gijtenbeek rijdt voor Rom. Ze heeft ook de opvallende en unieke palomino-hengst Bosco (Benico x Quarterback) van hem onder het zadel. “Zowel Bosco als Ferguson staan ter dekking bij Brinkman in Twello. In het dekseizoen staan ze daar ook op stal. Esmee kan daar dan doortrainen met beide paarden. Met Bosco is ze richting de Zware Tour aan het werken en ze zijn al heel goed op weg met de piaffe, passage en de éners. Over Ferguson was ze ook direct enorm enthousiast. Ze heeft enorm veel vertrouwen in hem en geeft aan dat hij echt alles kan en super getalenteerd is. We kijken er heel erg naar uit hoe Esmee en Ferguson zich gaan ontwikkelen richting het hoogste niveau.”

Fokhengst

Als fokhengst breekt Ferguson ook echt door. Zijn kinderen vallen op door hun werkwillige en vriendelijke karakters, met behoud van veel kwaliteit. Daarnaast zijn ze wel scherp genoeg. Een ideale combinatie dus!

Klik hier voor meer informatie over Ferguson.

Klik hier voor meer informatie over Bosco.

Bron: De Hoefslag

Reacties