Esmée Donkers rijdt winnende EK-kür tijdens Hippisch Event Boekel

Esmée Donkers rijdt winnende EK-kür tijdens Hippisch Event Boekel

0 256
Esmée Donkers, Chiana
Esmee Donkers - Chiana Longines FEI European Championships 2018 © DigiShots

Esmée Donkers won in juli het Europees Kampioenschap voor Young Riders in Fontainebleau. En wie haar winnende kür nog eens wil zien, kan daarvoor op 1 september terecht op Hippisch Event Boekel.

‘Esmée inspireert’

Het bestuur van de Rutger van Herpenruiters heeft kersvers Europees kampioene Donkers kunnen overtuigen om tijdens Hippisch Event Boekel haar winnende kür op muziek te rijden.

Gea van Mensvoort, voorzitter van de Rutger van Herpenruiters is in haar nopjes: ‘Het is altijd leuk om te zien dat je dorpsgenoot zo’n unieke prestatie levert. Aangezien dit ook nog eens op een gebied is waarin wij actief zijn, maakt dat het nog een tikkeltje specialer. Veel van onze leden laten zich door het succes van Esmée stimuleren en inspireren. Stiekem hopen ze natuurlijk om zelf op een goede dag iets vergelijkbaars neer te zetten!’

Clubkampioenschap

De organisatie twijfelt er niet aan dat de demonstratie van Donkers een succes wordt. Maar voor de deelnemers aan de wedstrijd is het natuurlijk wel ‘serious business’. De Rutger van Herpenruiters hebben besloten om een oude traditie in ere te herstellen: tijdens Hippisch Event Boekel zal sinds lange tijd weer een clubkampioenschap verreden worden.

 

 

Bron: inboekel.nl

Foto: DigiShots

Reacties