Esben Møller naar Helgstrand Dressage

Esben Møller naar Helgstrand Dressage

0 1181
Don Schufro

Nadat Esben Møller vorig jaar zijn 25-jarige jubileum vierde bij stoeterij Blue Hors. Maakte Esben Møller  gisteren bekend op te stappen bij Blue hors.

Blue Hors stud

Nu is duidelijk geworden waar Esben Møller naar toe gaat, Helgstrand maakt op zijn website bekend Esben Møller gestrikt te hebben voor het scouten van de nieuwe belofte volle paard.

Andreas Helgstrand, voormalig ruiter bij de Blue Hors Stud, reed onder andere Don Schufro in het Deense team, dat brons won op de Olympische Spelen van 2008 in Hong Kong.

Esben Møller zegt: “Ik ben de Kirk Kristiansen-familie enorm dankbaar voor de vele jaren, het vertrouwen en de geweldige samenwerking die we hebben gehad. Maar nu heb ik het gevoel dat het tijd is om na zoveel jaren op dezelfde plek iets nieuws te proberen.”

Jonge paarden ontdekken

Hij kijkt er naar uit om te focussen op iets dat hij “heel goed kan doen”. En dit is onder andere om jonge paarden te ontdekken, zoals destijds Blue Hors Zack, die Møller als driejarige vond bij de KWPN-hengstenkeuring.

“We kunnen niet beschrijven hoe blij en trots we zijn dat Esben voor Helgstrand heeft gekozen. Hij heeft jaren ervaring en hij weet hoe hij jonge paarden moet selecteren. Hij heeft een goed oog en is ongelooflijk goed in het spotten van talent. Ik heb veel respect voor wat Esben heeft bereikt en ben blij dat we nu kunnen profiteren van zijn kennis en kunde,” schrijft Helgstrand op zijn website.

Bron: Helgstrand

Foto: Archief

Reacties