Erik Braat: “Gouverneur was vanaf het eerste moment al bijzonder ”

Erik Braat: “Gouverneur was vanaf het eerste moment al bijzonder ”

0 7331
Erik Braat en Heidehoeve’s Gouverneur

Erik Braat bracht afgelopen zaterdag zijn goedgekeurde New Forest hengst Heihoeve’s Gouverneur (v. Kinou des Marronniers) voor op de nakeuring bij het NRPS. De hengst werd enthousiast ontvangen en ingeschreven bij het NRPS.

Modern type

Braat vertelt “Gouverneur was al bij het New Forest stamboek goedgekeurd met hoge punten voor het springen en zijn type. Hij heeft een modern sport model en we dachten misschien past bij ook wel bij het NRPS. Ze hebben hem daar vol enthousiasme goedgekeurd, dat is wel mooi om mee te maken dat een ander stamboek ook zo leuk reageert.”

Eyeopener

“Ik hoop dat dit een eyeopener is voor andere fokkers dat een New Forest pony ook modern kan zijn en goed kunnen springen. Ze kunnen qua type en beweging ook meerdere fokkerijen bedienen” vertelt hij. “Gouverneur is een hengst met een heel mooi type die zeer goed in elkaar steekt. Voor het NRPS zou hij nog iets meer bloed mogen hebben maar in combinatie met zijn bewegingen, springmanieren en vermogen wilden ze hem graag inschrijven. Hij is al röntgenologisch goedgekeurd, het is nu het spermaonderzoek afwachten en dan is hij goedgekeurd.”

Heidehoeve’s Gouverneur

Verrichtingsonderzoek

“Het is een hele fijne werkbare hengst in zijn doen en laten. Als hij er moet staan dan is hij er ook. We gaan hem nu zadelmak maken en dit seizoen bewaren voor de fokkers, er is al veel vraag naar hem. Het plan is dat hij dit jaar het verrichtingsonderzoek loopt bij het NNFPS en volgend jaar de test bij het NRPS. Twee verrichtingen is teveel waardoor we het gaan spreiden” vertelt de hengstenhouder.

Bijzonder moment

Braat kocht de hengst als veulen en maakte hem zelf klaar voor de hengstenkeuring. “Ik kwam ’s avond insemineren bij zijn fokker en hij was net anderhalf uur op de wereld. Ik zag hem staan en dat was een heel bijzonder moment. Ik heb nog nooit een veulen zo in de box zien staan als hij. Hij had direct zoveel uitstraling en dat heeft hij altijd gehouden. De fokker had al een goed bod gehad voor hem maar ik had mezelf voorgenomen dat ik niet eerder weg zou gaan dan dat hij van mij zou zijn. Na de koffie waren we eruit en na het spenen kwam hij naar ons. Ik moet wat met veulens hebben en als ik er een goed gevoel bij heb dan kopen we ze ook meteen. Het heeft ons nog nooit in de steek gelaten” besluit hij lachend.

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto’s: Picture Pure

Reacties