Nieuwe Olympisch belofte voor Eric Lamaze

Nieuwe Olympisch belofte voor Eric Lamaze

Eric Lamaze
Eric Lamaze en Hickstead (foto: Remco Veurink)

Canadees Olympisch kampioen, Eric Lamaze verwelkomt een nieuwe troef en belofte voor de Olympische Spelen van 2020. Idalville d’Esprit, een elfjarige Belgische Warmbloed is aangeschaft voor Lamaze door Chris en Theo Stinnet.

Idalville d’Esprit

Idalville d’Esprit heeft drie seizoenen onder het zadel gepresteerd van de Zwitserse amateurruiter Aurélie Rytz. Rytz reed in 2018 met de ruin mee tijdens de Europese Young Rider kampioenschappen. Professional, Alain Jufer uit Zwitserland nam dit jaar de teugels over. De combinatie plaatste zich als zevende tijdens de CSI5* Ascona Zwitserland. Het paard werd aangekocht voor Lamaze via een welbekende Zwitserse paardenhandelaar, GIan-Battista Lutta.

Voorzichtig paard

“Ik kan Chris en zijn vrouw, Thea, niet genoeg bedanken voor het aanschaffen van een veelbelovend paard voor de Olympische Spelen,” aldus de 51-jarige Lamaze. “Ik doe mijn best om zijn geloof in mij te belonen.”Nadat Lamaze Idalville d’Esprit onder Jufer heeft zien rijden zei hij: “Het is een extra voorzichtig paard en hij is nieuw op het internationale Grand Prix-niveau.”

Laatste wedstrijd

“Tokio kan heel goed de laatste keer zijn dat ik deelneem aan een wedstrijd en ik heb alle intentie om bij de top terecht te komen,” gaat Lamaze verder. “Vanaf dan ga ik me focussen op onze Torrey Pines paardenverkoop operatie en ik zal ook heel graag meer de tijd hebben om anderen les te geven, zodat ze hun dromen kunnen verwezenlijken op de manier dat ik dat heb gedaan.”

Olympische spelen

De ruiter won op de legendarische Hickstead het individuele goud en team zilver tijdens de Olympische Spelen in Beijing in 2008. In Rio won hij het individuele brons op Fine Lady 5. Lamaze heeft het Canadese team hiermee naar een vierde plaats geholpen.

Bron: World of Showjumping

Foto: Remco Veurink

Reacties