Eric Lamaze investeert in nieuw talent voor Tokio 2021

Eric Lamaze investeert in nieuw talent voor Tokio 2021

Op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro won Eric Lamaze brons © Remco Veurink

De Olympisch kampioen van 2008, Eric Lamaze, heeft zijn zinnen gezet op de Spelen in Tokio. Samen met Mark en Tara Rein heeft de Canadese ruiter de 11-jarige BWP-hengst Dieu Merci van T&L gekocht met het oog op Tokio 2021.

Dieu Merci van T&L

Begin dit jaar, kreeg Lamaze de vraag om Dieu Merci van T&L voor zijn eigenaren te verkopen. “Hoe meer ik hem reed, hoe meer ik een ongelofelijk gevoel kreeg en hoe meer ik een manier wilde vinden om hem te houden”, vertelt de ruiter. “Ik ben Mark en Tara dankbaar voor deze samenwerking en voor het feit dat zij dit paard voor mij en voor Canada veiligstellen. Hij is pas 11 jaar oud en ik kijk uit naar zijn ontwikkeling. Hij is een dekhengst en ik heb verschillende van zijn nakomelingen zien springen, dat was indrukwekkend.”

Idalville D’Esprit

De 52-jarige Lamaze wilde eigenlijk met Idalville D’Esprit een gooi doen de Spelen. Dit paard kreeg hij eind vorig jaar onder het zadel. Maar hij had met de eigenaar een contract tot na de Olympische Spelen dit jaar. Het verzetten naar 2021 gooide dus roet in het eten. “Ik was heel blij met dat paard richting de Spelen van 2020, ik heb veel paarden gereden in mijn carrière en ik beschouw hem als een van de beste. Het was dus erg teleurstellend dat de Spelen in 2020 werden geannuleerd, maar het was de juiste beslissing; gezondheid en veiligheid moeten op de eerste plaats komen. Ik ben de eigenaar dankbaar voor zijn vertrouwen met Idalville en wens hem het beste in de toekomst.”

Lamaze maakte vorig jaar bekend dat hij een behandeling voor een hersentumor onderging. Momenteel is hij gevestigd in Écaussinnes, in België, dat is zijn Europese trainingsbasis.

Bron: Horse&Hound

Reacties