Equus Worldwide Iceland. Een documentaire over het IJslandse paard

Equus Worldwide Iceland. Een documentaire over het IJslandse paard

Equus Worldwide

De documentairereeks ‘Equus Worldwide’ brengt vijf verschillende paardenrassen, uit vijf verschillende plekken ter wereld onder de aandacht. In de documentaire wordt de oorsprong van de rassen, de ontwikkeling en hun rol in het heden en verleden besproken.

De Ijslander

Afgelopen Maart 2019 zijn de documentairemakers afgereisd naar IJsland. Het is dus geen verrassing dat deze aflevering in het teken staat van de IJslander. Een ras wat al meer dan duizend jaar wordt gefokt.
En dat zonder enige invloed van buitenaf!

Bewust van de eigenschappen

Het doel van de documentaire is het creëren van meer bewustzijn over de eigenschappen en kwaliteiten van het IJslandse paard. “De gehele serie is een kijkje in de unieke gemeenschap van eigenaren en ruiters. Ook van andere paardenrassen in andere delen van de wereld,” aldus Jelena Ohm, projectmanager van de show.  Ohm heeft onder andere geholpen met het samenstellen van een route en selecteerde de te interviewen personen.

Diep verbonden met paard en land

De Hólar Universiteit in IJsland, speelt bijvoorbeeld een grote rol in deze specifieke aflevering.
Sveinn Ragnarsson, directeur van de afdeling paardenwetenschappen. Hij spreekt onder andere over de specifieke kwaliteiten en ontwikkeling van het kleine gangenpaard met zijn grote karakter.

Als conclusie geven de documentairemakers aan dat ze’ “een mooi volk en cultuur hebben gevonden wat diep verbonden staat met het paard en het land”.

Equus Worldwide Iceland duurt ongeveer 20 minuten. De aflevering wordt op 14 mei wereldwijd uitgezonden via Horse&Country TV.  Bekijk de trailer voor een impressie van hoe de documentaire er uit komt te zien.

 

 

Bron: Persbericht Horses of Iceland

Foto: Foto: Krijn Buijtelaar

Reacties