Nieuw kenniscentrum voor de hippische sport

Nieuw kenniscentrum voor de hippische sport

0 472

In Schipluiden werd donderdag de officiële start gevierd van Equestrum, het Internationaal Hippisch Kennis- en innovatiecentrum Metropool Rotterdam-Den Haag. Volgens Frans Lavooij, voorzitter van Equestrum, moet het kenniscentrum kennis delen en innovatie aanjagen op het gebied van (internationaal) ondernemerschap, hospitality, en nieuwe economische activiteiten om Nederland toonaangevend te maken en te houden in de wereldwijde paardensport.

‘Een prachtige start van een mooi initiatief,’ vindt Lavooij. ‘Nederland Paardenland biedt internationaal enorme mogelijkheden.’ Het kenniscentrum moet een belangrijke bijdrage leveren aan de professionalisering en innovatie van de paardensportwereld.

Economisch belang

Gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland Adri Bom-Lemstra is zich sinds korte tijd goed bewust van hoe groot het economisch belang is van de hippische sport. ‘De overheid kan nog meer ondersteunen om deze kennis en de economie verder te brengen. Ik vind het leuk om dat voor een grote sport in dit gebied te mogen begeleiden.’

Equestrum start in augustus 2017 in samenwerking met Lentiz onderwijsgroep met de eerste internationale mbo-opleiding Paardensport. Daarnaast worden met de KNHS, FNRS en het KWPN clinics en inspiratiebijeenkomsten georganiseerd.

Prof. Dr. Ir. Jan Rotmans, hoogleraar Transitiekunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, legt in onderstaande video uit wat de rol van de paardensport is binnen de ‘nieuwe economie’.

Bron: Equestrum

Vergelijkbare artikelen

Reacties