EPTM-test in Ermelo van start

EPTM-test in Ermelo van start

kwpn centrum ermelo
Paarden in de stallen van het KWPN-centrum te Ermelo.

​In deze bijzondere tijd heeft het KWPN weer de mogelijkheid gekregen om EPTM-testen te organiseren. Bij de aanlevering van de paarden dinsdagochtend werden er strikte hygiëne-maatregelen gehanteerd in verband met het coronavirus.

Geen bezoekers

Er waren vaste looproutes voor de eigenaren en bezoekers konden vandaag bij de aanlevering niet aanwezig zijn. Op het moment dat de merrie veterinair goedgekeurd bevonden was, werd het paard door de eigenaar in een speciaal daarvoor bestemde box gezet. Vervolgens zette de eigenaar de bijbehorende spullen bij het paard en werd het paard door een aanwezige medewerker van het KWPN-centrum naar zijn stal gebracht. Dit om contact met elkaar en mogelijke besmetting zo veel mogelijk tegen te gaan.

Vier naar huis

Er zijn 16 merries gearriveerd die zadelmak gemaakt gaan worden. Zeven merries waren reeds zadelmak en zijn door de eigen ruiter/amazone voorgereden. Eén merrie is geaccepteerd voor de verkorte merrietest, omdat deze al verder was doorgereden onder het zadel. Jammer genoeg moest de commissie voor vier paarden besluiten dat deze niet aangeleverd konden worden, omdat ze of veterinair een bemerking hadden of omdat de entingen niet volgens het juiste schema waren doorgevoerd.

Eindbeoordeling met eigenaren

Tot op dit moment is het niet mogelijk voor de eigenaren om hun merrie tussentijds te bekijken in Ermelo, om een beeld te krijgen hoe de vorderingen onder het zadel zijn. Bij de eindbeoordeling is het voor de eigenaren wél toegestaan om deze bij te wonen.

Bron: KWPN

Reacties