EPTM-examen levert twee elitemerries op

EPTM-examen levert twee elitemerries op

0 113
Blue hors Dalian
Foto: Remco Veurink

Op vrijdag vond er voor dertien EPTM-merries een tweede of derde tussenbeoordeling plaats. Daarbij deden ook twee merries eindexamen. Deze merries werden beoordeeld door Wim Versteeg en Floor Dröge. Zij zijn met het elite-predicaat naar huis gegaan.

Goed ontwikkeld

De hoogste punten gingen naar Total-US-dochter Myra (mv. Norway). Met maar liefst een 8,5 voor haar draf ontving zij een totaalscore van 77 punten. Wim Versteeg geeft aan dat de merrie beschikt over veel basiskwaliteit in beweging. “Myra is een goed ontwikkelde merrie met een fraaie voorhand, die na afloop bij de stamboekkeuring op de straat ook een sterk optreden in beweging had. Onder het zadel laat zij veel afdruk, veel beentechniek en een goede houding zien.”

Snel afgeleid

Over Myra vervolgt hij: “We hebben haar hier op het centrum zadelmak gemaakt en zien dat de merrie nog wat meer tijd nodig heeft om volledig geconcentreerd te blijven op de ruiter. Ze was vanochtend dan ook snel afgeleid door de omgeving wat ten koste ging van de rijdbaarheid.” Myra was al in het bezit van het D-OC-predicaat. waardoor zij met het behalen van de EPTM-test gepromoveerd is tot elitemerrie.

Charmante uitstraling

Ook Mondana STMT (v. For Romance x Emerson) kreeg het elitepredicaat toegekend. “Deze ruim voldoende ontwikkelde merrie staat eveneens ruim voldoende in het rechthoeksmodel”, licht Versteeg toe. “De merrie heeft een charmante uitstraling, een mooie halsvorm en sterke verbindingen. Haar meest opvallende bewegingsvorm is de galop, die met veel activiteit en ruim voldoende beentechniek werd getoond.” De merrie slaagde met 75 punten voor de EPTM-test.

Bron: KWPN

Foto: Remco Veurink

Reacties