Borculo’s veulenveiling in Tubbergen: Enola’s Emerald Z veilingtopper

Borculo’s veulenveiling in Tubbergen: Enola’s Emerald Z veilingtopper

Enola's Emerald Z
Enola's Emerald Z was de veilingtopper

Tijdens de tweede Borculo CSI Veulenveiling op Jumping Schröder Tubbergen ging Enola’s Emerald Z met een prijs van € 20.000,- als veilingtopper de boeken in. Deze tweede editie van de CSI Veulenveiling bleek opnieuw een schot in de roos en mede dankzij de uitstekende collectie en de sfeervolle entourage kwam de gemiddelde prijs uit op € 13.500,-.

Buitenlandse belangstelling

Namens de organisatie van Veulenveiling Borculo keek Ton Lautenschutz na afloop van de veiling terug op een bijzonder geslaagde avond. “Het doet me goed dat we na vorig jaar opnieuw een zeer succesvolle veiling met uitstekende prijzen neer hebben kunnen zetten. De selecteurs Floris van Leuken en Pieter Jan Berkers hebben een werkelijk prachtige collectie samengesteld. De gemiddelde prijs van 13.500 is er een waar iedere fokker blij van wordt.” Meerdere veulens zijn naar het buitenland verkocht. Via bemiddeling van de VDL-stud werd één veulen naar Amerika verkocht. Ook is er een veulen naar Engeland verkocht. De andere veulens blijven na deze veiling in Nederlandse handen.

Veilingtopper

Topper Enola’s Emerald Z was van de zeven veulens het enige merrieveulen. Haar vader Emerald behoeft nauwelijks introductie. Daarbij komt ze uit een echte prestatiestam. Moeder Enola (v. Corland) is een zus van maar liefst vier internationale springpaarden.

Met €18.000,- bracht de kwaliteitsvolle Oelala (Halifax van ’t Kluizebos uit Jutravola van Numero Uno) ook een uitstekende prijs op. Deze Oelala heeft eveneens een vader die zijn sporen verdiend heeft in de internationale springsport en combineert dit met een moederlijn waar veel sport achter zit. Hieronder de gekeurde hengst Carbani, die op 1.60m-niveau is geklasseerd.

You never walk alone

De veiling werd begonnen met een te veilen beeld, gemaakt door Erna Visser. De opbrengst van €7.500,-  is voor “Samenloop voor Hoop Tubbergen/KWF”. “We zijn blij dat we op deze manier ons steentje mogen bijdragen. De loopgroep ‘You never walk alone’ gaat met dit bedrag 21 en 22 september meelopen voor dit goede doel van de KWF”, aldus Lautenschutz.

 

Bron & foto: Veulenveiling Borculo

 

Reacties