Emmelie Scholtens wederom beste Nederlander FEI wereldranglijst

Emmelie Scholtens wederom beste Nederlander FEI wereldranglijst

Emmelie Scholtens wereldranglijst
Emmelie Scholtens - Desperado N.O.P. Jumping Amsterdam 2020 © DigiShots

De nieuwe wereldranglijst brengt geen grote veranderingen aan de top. Steve Guerdat blijft bij de springruiters vóór landgenoot Martin Fuchs en de Duitser Daniel Deusser.  In de dressuur heeft Isabell Werth twee paarden bovenaan. De Duitse amazone staat op de eerste plaats met Bella Rose. De derde plaats blijft onveranderd met Dorothee Schneider en Showtime. Emmelie Scholtens is nog altijd de beste Nederlander en komt steeds dichterbij de top tien van de wereldranglijst.

TeamNL Dressuur

De amazone steeg met Desperado N.O.P. van de 15de naar de 14de plaats. Hans Peter Minderhoud en Glock’s Dreamboy N.O.P. hielden pas op de plaats op de 19de plek. Edward Gal zakte van de 28ste, naar 29ste plaats, direct gevolgd door Anne Meulendijks en Avanti.

TeamNL Springen

Bij de springruiters is Maikel van der Vleuten de beste Nederlander. Hij zakte deze maand van de 12de naar 14de plek. Harrie Smolders begint in te lopen op Van der Vleuten en steeg van de 17de naar 16de plaats . Marc Houtzager is de derde en laatste springruiter in de top 30. Ook hij steeg deze maand één plekje en staat nu als 24ste op de wereldranglijst.

Bekijk de volledige wereldranglijsten hier

Bron: FEI

Vergelijkbare artikelen

Reacties