Emmelie Scholtens naar wereldbekerfinale: ‘Ik kijk ernaar uit’

Emmelie Scholtens naar wereldbekerfinale: ‘Ik kijk ernaar uit’

Emmelie Scholtens
Emmelie Scholtens - Apache The Dutch Masters - Indoor Brabant 2019 © DigiShots

Emmelie Scholtens kreeg van de FEI een startplaats voor de wereldbekerfinale, die in het eerste weekend van april wordt verreden in Gothenburg. Naast Emmelie Scholtens en Apache zullen Hans Peter Minderhoud en GLOCK’s Dream Boy N.O.P. voor TeamNL naar Zweden afreizen. Madeleine Witte-Vrees wees eerder al haar uitnodiging voor de wereldbekerfinale af.

De extra startplaatsen die beschikbaar zijn gekomen voor deelname aan de wereldbekerfinale zijn door de FEI toegekend aan combinaties met de hoogste positie op de wereldranglijst van februari. De combinatie moet wel aan minimaal twee wereldbekerkwalificaties hebben meegedaan.

‘Onze eerste wereldbekerfinale’

Voor Emmelie Scholtens komt de kans om te starten in Gothenburg wel goed uit: ‘Apache is goed in vorm, op Indoor Brabant scoorden we afgelopen zaterdag in de kür 80.43%. Dit wordt onze eerste wereldbekerfinale, ik kijk er naar uit.’ Ook TeamNL ambassadeur Edward Gal is van de partij in Gothenburg, ditmaal niet met paard, maar als trainer van Emmelie en partner van Hans Peter.

Thamar Zweistra

Als er gekeken zou zijn naar de wereldbekerranking na Indoor Brabant, dan was Thamar Zweistra in aanmerking gekomen. Madeleine Witte-Vrees liet eerder al weten dat zij geen gebruik gaat maken van haar wildcard voor de finale.

Witte-Vrees laat kans gaan

‘Cennin had een infectie aan zijn been en na de proef op Indoor Brabant werd zijn been weer dikker. Ik denk dat het helemaal niet zo lang gaat duren, als we nu die infectie onder controle hebben. Voor een Finale komt het gewoon net iets te vroeg, of we zijn net te laat er voor. Het is maar hoe je het bekijkt,’ vertelde Witte-Vrees eerder aan Hoefslag. ‘Hoe jammer ik het ook vind, ik heb toch besloten om nee te zeggen.’

 

Bron: KNHS

Foto: Digishots

Reacties