Emmelie Scholtens naar het EK met Desperado: “Hij is er een om...

Emmelie Scholtens naar het EK met Desperado: “Hij is er een om in de gaten te houden”

0 2747
Emmelie Scholtens
Emmelie Scholtens - Desperado CHIO Twente 2019 © DigiShots

Alex van Silfhout selecteerde Emmelie Scholtens voor het Nederlands Dressuurteam voor de Longines FEI Europese Kampioenschappen komende augustus. De 33-jarige amazone beschikt over twee tophengsten Apache (v. UB 40) en Desperado (v. Vivaldi) en er bestond twijfel over welk paard Scholtens uiteindelijk mee zou nemen naar Rotterdam. In overleg met van Silfhout is de keuze gevallen op Scholtens 11-jarige KWPN’er, Desperado.

Scholtens licht de beslissing toe: “Er is natuurlijk heel kritisch gekeken. Zeker in de aanloop naar het EK, maar het is zo dat Desperado een mooie, stijgende lijn laat zien en ik vertrouw erop dat we dit ook kunnen laten zien tijdens de Europese Kampioenschappen.”

Persoonlijk record

In Compiègne afgelopen mei, behaalde het duo tijdens de Grand Prix Freestyle van de CDIO5* een prachtige score van 81,585%. En ook voor het CDI in Geesteren viel de keuze van Scholtens op zwarte, 11-jarige hengst. De combinatie behaalde tijdens de Special een tweede plaats en tijdens de Grand Prix behaalde de amazone een persoonlijk record wat ze met haar topper Apache nog niet eerder heeft behaald. TeamNL ging met de Nations Cup naar huis. “Natuurlijk hebben de resultaten in Geesteren meegespeeld in de uiteindelijke keuze om Desperado mee te nemen naar Rotterdam,” zegt Scholtens. “Hij heeft toen ook heel goed laten zien wat hij kan. Desperado is echt een paard om in de gaten te houden.”

Reserve

De beslissing van Scholtens is dan ook volledig gesteund door bondscoach van Silfhout. Apache staat klaar als reserve voor wanneer dit nodig zou zijn. “We hebben er vertrouwen in en kijken er naar uit. Het blijft verder wel spannend, want het zijn tenslotte kampioenschappen.”

Thuiswedstrijd

Dat het EK plaatsvindt in Rotterdam zorgt ervoor dat de amazone er nog meer naar uitkijkt dan normaal. “Ik heb met Apache meegereden in Tryon en dat was al een geweldige ervaring, maar een dergelijke wedstrijd in eigen land heeft wel wat extra’s. Er kunnen sowieso al meer mensen komen kijken en ik hoop gewoon op een geweldige sfeer.”

TeamNL

Het Nederlandse team bestaat, naast Scholtens, uit Edward Gal, Hans Peter Minderhoud en Anne Meulendijks. “Ik ben sowieso heel erg blij Edward Gal en Hans Peter Minderhoud in het team. Dit zijn twee ruiters met onwijs veel ervaring en waar ik heel veel van kan leren.” Op de vraag of Scholtens haar plek heeft wel gevonden in TeamNL antwoordt ze volmondig “Ja!” Grappend voegt de amazone eraan toe: “Al weet ik niet of de anderen er ook zo over denken. We hebben het in ieder geval heel gezellig en de sfeer is goed. Iets wat voor het algehele teamgevoel sowieso heel belangrijk is.”

 

Tekst: Denise Meijer

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Digishots

 

Reacties