Emmelie Scholtens 4e in Nations Cup Compiègne: “Het is nog lang niet...

Emmelie Scholtens 4e in Nations Cup Compiègne: “Het is nog lang niet het plafond”

0 1258
Emmelie Scholtens en Desperado
Emmelie Scholtens en Desperado

In het Franse Compiègne wist Emmelie Scholtens haar Desperado (v. Vivaldi) naar een vierde plaats te sturen. De combinatie behaalde een persoonlijk record van 74,804%, waarmee zij onder Helen Langehanenberg eindigde.

Patrick Kittel reed naar de overwinning met Well Done de la Roche CMF met een score van 77,283%. Daarop volgde Carl Hester, die met Hawtins Delicato een score van 76,348% behaalde voor het Britse team. De Duitse Helen Langehanenberg stuurde haar Damsey FRH naar 75,957% en werd daarmee derde.

Niet jammer

Scholtens vindt het helemaal niet een ‘helaas’ dat ze net buiten de prijzen viel. “Het is echt niet ‘helaas’ hoor!” reageert de amazone. “Ik ben meer dan tevreden, vooral als je ziet wat er boven mij staat. Het zijn allemaal geroutineerde paarden, en Desperado loopt nog niet zo lang mee. Daarom vind ik het helemaal niet erg dat we buiten de prijzen vallen, dus ik ben helemaal tevreden.” licht de amazone toe.

Progressie

“Tuurlijk ben ik er trots op, maar het is nog lang niet het plafond. We hadden nog steeds een paar kleine foutjes. Er zit nog heel veel meer in, maar dit is al een hele mooie score. Ik ben zeker blij met de progressie die Desperado iedere keer weer maakt. Hij is nog wat jonger dan Apache, en gaat volgende week ook mee naar het NK. Met hem wil ik ook de selecties voor het EK rijden.”

Luxepositie

“Ik ben natuurlijk wel in een luxepositie dat ik met twee van deze paarden mag rondrijden,” geeft de amazone toe. “We zullen zien hoe het beide paarden gaat verlopen dit seizoen. Deze wedstrijd was voor Apache niet zo geschikt, met hem moet je soms een beetje rekening mee houden waar je hem mee naartoe neemt. Desperado maakt de drukte niet zo veel uit.”

Prioriteiten

“De Grand Prix is het belangrijkst voor mij,” vertelt Scholtens als ik vraag naar haar doelen en verwachtingen. “Morgen ga ik de kür rijden. Ik heb me meer gefocust op de Grand Prix, dat was in eerste instantie de belangrijkste proef. Desperado is heel goed in vorm en ik hoop morgen een hele goede proef te rijden. Als we gewoon goed kunnen rijden, dan rijden we weer een goede score. Ik ben niet zo bezig met plaatsingen.”

 

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots

Reacties