IK | Emma van den Hooven wint goud en zilver

IK | Emma van den Hooven wint goud en zilver

Emma van den Hooven - Severo KNHS Indoorkampioenschappen 2020 © DigiShots

Emma van den Hooven wist beslag te leggen op het goud in de klasse L2 op de eerste dag van de Indoorkampioenschappen. Ze schreef de titel op haar naam met de zwarte hengst Severo met 71,05%. Eerder op de dag wist ze haar High Hope naar het zilver te sturen in het M1.

Zwarte droomhengst

Enthousiast vertelt de kampioene “Ik heb echt genoten van vandaag, alles ging super fijn. Vorig jaar werden we nog derde in de L2 op de Hippiade en dan nu de KNHS-titel, geweldig! Het is fantastisch om hier te mogen rijden en winnen, maar eigenlijk is elke dag met dit paard fantastisch. Ik zie Severo echt door een roze bril en ben compleet verliefd op dit paard. Hij is een prachtige zwarte droomhengst met een super front, werklust en een hart van goud.”

Over haar reservekampioen High Hope vertelt ze “Voor High Hope waarmee ik tweede werd in de M1 heb ik ook hoge verwachtingen. Zij is alleen een best sensibele merrie die soms nog wat heet kan worden, terwijl Severo als hengst alleen wat brult maar verder heel relaxt is.”

Juryverschil

In het L2 kampioenschap waren een aantal opvallende juryverschillen. De juryleden lichten toe “We hebben kwalitatief goede proeven gezien. Voor ons was het wel opvallend dat een aantal, vaak nog jonge paarden, met wel heel veel druk gereden werd. Dit resulteerde meermaals in een te hoge hoofd–, halshouding wat ten kosten ging van het ruggebruik. Die verschillen in punten en plaatsing vinden wij ook heel vervelend en we hebben het uitgebreid geëvalueerd.”

L1 kampioen

Demi Feijs won overtuigende de klasse L1 met haar Dordogne. Ze reden een zeer goede score van 72,72% bij elkaar. Ze vertelt na afloop “Mijn proef ging heel fijn, vooral het drafgedeelte was heel sterk. Mijn paard wordt dit jaar zes en ik rijd hem ongeveer anderhalf jaar. Ik zag hem voor het eerst als vierjarige online en moest direct bij hem gaan kijken. Hij stond te koop als springpaard, maar toen ik hem zag was ik gelijk verkocht. Echt een geval van liefde op het eerste gezicht. Vooral zijn ondeugende hoofdje sprak mij direct aan. Daarnaast heeft hij ook gewoon een super lief karakter en wil graag voor je werken.”

Bron: KNHS

Foto: Digishots

Reacties