Emma van den Hooven: ‘High Hope is niet van deze wereld’

Emma van den Hooven: ‘High Hope is niet van deze wereld’

0 1321
Emma van den Hooven_High_Hope subli competitie delft
Emma van der Hooven en High Hope Equifoto.nl

Afgelopen weekend stond in Maren-Kessel twee dagen de Pluvinel jonge talenten competitie voor pony’s en paarden op het programma. Bij de paarden scoorde Emma van den Hooven voor het derde jaar op rij de titel met de nu vijfjarige geweldig bewegende merrie High Hope (v. Sezuan).

“Het gevoel dat zij geeft is echt bizar. Het is een combinatie van mega veel power en toch lichtvoetigheid en altijd in de juiste balans naar boven bewegen”, vertelt Emma van der Hooven enthousiast.

Bewoog als krab

High Hope is gefokt door de Noorse eigenaren die in Zweden wonen. Als veulen viel High Hope niet in positieve zin op. “Als veulen kon ze niet stappen, draven of galopperen. Ze bewoog als een krab. Na twee maanden zag de eigenaresse haar achter de moeder aandraven in de wei en dat was niet van deze wereld. Eigenlijk had ze het plan om de merrie en veulen te verkopen, omdat het zo tegenviel, maar toen besloot ze hen zeker te houden.”

Schik in

Als drie jarige kwam High Hope bij Van den Hooven op stal. “Ze heeft het altijd super goed gedaan. Ze beweegt van nature echt geweldig. Het is bijna moeilijk om haar minder te laten doen. Ze stijgt gewoon op als je erop gaat zitten. Ze heeft er zo enorm veel schik in. Het is gewoon stilzitten en meerijden.”

Feestje

Als vierjarige heeft Van der Hooven de merrie een paar keer in het L2 gestart en werden ze vierde op de Hippiade.  “Het valt ook niet mee om haar in een 20 bij 40-baan te rijden. Volgend jaar wordt ze zes en mag ze in principe Z1, Z2 en ZZ-Licht lopen. Ik denk dat dat haar beter past. Daar gaan we nu rustig naar toe werken. We hebben natuurlijk hoge verwachtingen van haar, maar ze is pas vijf. We nemen stapje voor stapje en dan zien we het wel. Het is in ieder geval iedere dag een feestje om haar te rijden”, besluit ze blij.

Bekijk hier de complete uitslagen.

Bron: De Hoefslag

Reacties