Emma Bocken: “Ik had nooit durven dromen dat ik op dit niveau...

Emma Bocken: “Ik had nooit durven dromen dat ik op dit niveau zou mogen rijden”

0 2255
Emma Bocken - Estera van de Vosber Longines FEI European Championships 2018 © DigiShots / Hippo Foto / Dirk Caremans

Ze is pas vijftien jaar, maar dat leeftijd niks zegt over hoe goed je kan rijden weet Emma Bocken keer op keer te bewijzen zodra ze de ring in rijdt. Ze liet vandaag in Opglabbeek ruim 60 deelnemers achter in de 1.35M-rubriek en bemachtigde hiermee een vierde plek. Dit deed ze met haar zestienjarige ruin Sambucca (v. Sandro Boy), die ze nog maar drie maanden onder het zadel heeft.

“Tot nu toe is het allemaal heel goed gedaan”, vertelt ze over de afgelopen dagen. “Gister had ik een pechfoutje in het 1.35M, niet heel fijn. Vandaag ging het een stuk beter en de proef liep superlekker. Toen ik nog wat jonger was had ik nooit durven dromen dat ik op dit niveau zou kunnen rijden. Het is heel gaaf om tussen de grote namen in de top vier te komen. Al is het wel heel spannend”.

Voorzichtig

De amazone heeft voordat ze naar Opglabbeek vertrok nog maar een paar internationale wedstrijden op 1.40M-niveau gereden met Sambucca. “We zijn vorige week een keer 1.45M gestart, die we foutloos doorkwamen. Het is een heel braaf paard in de ring. Sambucca is zo makkelijk en fijn om te rijden dat hij alles voor je wil doen. Hij zal nooit stoppen en is voorzichtig genoeg voor het hoge niveau”.

Ondanks dat er weinig wedstrijden georganiseerd worden, traint de combinatie thuis lekker door. “Er zijn nu niet heel veel internationale wedstrijden, dit is een van de weinigen. Het is dus heel fijn dat we hier mee mochten rijden. Zo blijven we toch nog een beetje in het ritme en op conditie. Thuis oefenen we nog elke dag en op de Peelbergen springen we wel eens een oefenwedstrijd mee, maar dat is toch niet helemaal hetzelfde als echte wedstrijden”.

Ritme

Over haar toekomstplannen vertelt ze: “Sambucca is al zestien, dus ik probeer nog wel een paar internationale wedstrijden mee te pakken. Misschien nog een paar Grote Prijzen en nog een Nations Cup. Ik heb Check Out (v.Tangelo vd Zuuthoeve) nog. Die is er een tijdje uitgeweest en zijn we nu weer langzaam aan het oppakken. Daarnaast heb ik nog een aantal jongere paarden. Die wil ik nu langzaam opbouwen zodat zij over een paar jaar ook op dit niveau mee kunnen draaien”. Zondag komt ze nog aan de start in het 1.40M. “Ik ga morgen rijden zoals ik vandaag ook deed. Als we in ons ritme blijven komt het meestal wel goed”, sluit ze gedreven af.

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Digishots

Reacties