Emile Tacken: ‘Het ziet er rustig uit, maar het gaat hard zat’

Emile Tacken: ‘Het ziet er rustig uit, maar het gaat hard zat’

0 421
Emile Tacken - Waterstone
Emile Tacken - Waterstone CSI De Peelbergen 2016 © DigiShots

Emile Tacken was donderdagavond één van de twee winnaars van de 1.40m rubriek op het Equestrian Centre de Peelbergen. ‘Het ziet er misschien niet snel uit, maar hij maakt geen meter teveel,’ zei Tacken na afloop over zijn 14-jarige Waterstone (v. Silverstone).

Tacken nam samen met Brit Robert Murphy de leiding in de Midden Tour kwalificatie, die door het grote aantal deelnemers twee winnaars kende.

Rap tussen de hindernissen

Het was niet de eerste keer dat de Limburgse Tacken met Waterstone een zege opeiste in Kronenberg. ‘Je ziet hem niet aankomen, maar hij is zo rap tussen de hindernissen. Het ziet er rustig uit, maar stiekem gaat het hard zat. Waterstone is niet de mooiste, maar ik ben wel heel blij met hem.’

Met de ruin was Tacken vorig jaar ook succesvol in De Peelbergen. Toen vertelde hij dat de in Engeland gefokte Waterstone ‘best een bekend paard’ is. ‘Hij heeft eerst onder Scott Brash gelopen en daarna onder Robert Whitaker. Met Whitaker heeft hij zelfs een wereldrecord gevestigd. Hij heeft in Stockholm zonder zadel met dit paard een 2.12m muur gesprongen. Dat filmpje zie je op Facebook best vaak voorbij komen.’

De Limburgse ruiter finishte in 60.11 seconden. Patrick Lemmen sloot aan op de tweede plaats met de fijn gelijnde Eline Maria M (v. Diamant de Semilly) in 62.09 seconden.

De top negen van deze groep kende slechts 1 buitenlander. Duitser Markus Brinkmann eiste met de Westfaals gefokte Light Fly Lady (v. Light ON) de derde plek op. Tim Hendrix en Albert Zoer completeerden de top vijf.

Groep twee

In de tweede groep was er juist geen Hollander te bekennen. Hier ging Brit Robert Murphy met de door M. Oude Heuvel uit Geesteren gefokte KWPN’er Del Fugeo (v. Murano) aan de leiding in 58.05 seconden.
Hij werd gevolgd door de Belgische Charlotte Phillipe met Jerenmias van het Hulsenhof (v. Cooper vd Heffinck). De voor Zuid-Afrika rijdende Alexa Stais werd met Quintero-telg Quintano 35 derde.

In de eerder op de dag verreden Big Tour, eveneens over 1.40m, werd Rodrigo Almeida met Islode vd Heffinck (v. Contact vd Heffinck) nipt geklopt door de Duitse Cedric Wolf met Cho Chang J (v. Chacco Blue). De beste Nederlander in deze rubriek was Angelique Hoorn met Brego R’N B op plaats vijf.

Alle uitslagen vind je op peelbergen.eu

Foto: DigiShots

 

 

Reacties