Emile Brouwer: “Het is een nieuwe start”

Emile Brouwer: “Het is een nieuwe start”

0 3381
Emile Brouwer en zijn vriendin Noortje Possel

Emile Brouwer en zijn vriendin Noortje Possel gaan hun intrek nemen op stal Dressage Horses Vitale Prijs van de zusjes Chiara en Noa Prijs. De ruiter die in het verleden internationaal springwedstrijden reed raakte geblesseerd aan zijn lies. Inmiddels is hij hersteld en ligt de focus weer op de paardensport.

Blessure

Brouwer vertelt “Er lag een hele mooie nieuwe kans voor ons. Ik heb een periode niet kunnen rijden vanwege een liesblessure. De afgelopen twee jaar sport ik onder medische begeleiding en de laatste tijd gaat het heel goed. Het lijkt erop dat de blessure over is waardoor het heel erg ging kriebelen om weer de paardensport in te gaan.”

Verhuizen

“Mijn ouders hebben iemand in dienst genomen die per 1 november in mijn woning trekt. We dachten er eerst aan om naar een eengezinswoning te gaan maar dat liep anders. Afgelopen zaterdag zette ik een bericht op Facebook en zondag zijn we in Delfgauw wezen kijken. Maandag heb ik de eerste huur overgemaakt” vertelt hij lachend. “Ik blijf samenwerken met mijn ouders en ik ga weer jonge dressuur- en springpaarden klaarmaken op onze nieuwe stal. Het is de bedoeling dat ik mijn eigen paarden langzaam daarheen ga halen. Op dit moment heb ik er zelf nog zes. Elk jaar komt er weer nieuwe aanwas en ik ga nu mijn driejarige als eerste ophalen. Hij is goed zadelmak en heeft al een paar sprongetjes gemaakt, daar kan ik meteen mee aan de slag.”

Samenwerken

Brouwer en zijn partner werkten al samen bij Stal Brouwer. “Ze ondersteunt mij met het klaarmaken van de jonge paarden. Haar droom is dat we daar samen in doorgaan. Ze rijdt dressuur maar vindt springen ook heel leuk. Ze kan lekker rijden en heeft talent. Noortje is totaal niet bang en maakt de paarden ook zadelmak, dat is een hele prettige aanvulling” vertelt Brouwer. “Vroeger sprong ik 1,50 meter en waren we veel internationaal op pad. Ik vond het heel erg zonde dat dat allemaal weg viel. Het is nu mijn doel om weer volledig in de paarden te gaan werken en op concours te gaan.”

Eerste wedstrijd

“Het is een nieuwe start en we gaan zelf ook op stal wonen. Voor de lockdown heb ik zelfs al een wedstrijd gereden met mijn oude wedstrijdpaard Sheraton Boy Z. Hij is tijdelijk gereden door Mandy Vercoulen. We reden een parcours op L niveau om te kijken hoe het zou gaan met mijn lies. Hij sprong een hele goede foutloze ronde en de in de barrage reden we een snelle tijd met helaas een balkje. Mijn doel is om weer op niveau mee te rijden. Maar we gaan eerst beginnen met de jonge paarden en daar vanuit uitbouwen” vertelt hij enthousiast.

Aanvulling

Brouwer en Chiara Prijs zaten bij elkaar in de klas tijdens de masterclass opleiding in Deurne. “We weten wat we aan elkaar hebben en wat we doen. Op hun stal staan veel dressuurpaarden maar ook enkele ruiters die springen. Daar ben ik een mooie aanvulling op. Ik geef elk weekend springles op locatie maar dat ga ik nu daar op stal doen. Dat vind ik naast het rijden erg leuk om te doen. De accommodatie is van alle faciliteiten voorzien waardoor we alles kunnen doen wat we willen. We hebben er samen erg veel zin in” besluit de ruiter.  (MK)

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Emile Brouwer

Reacties