Eloma’s Blue verder onder Yannick Janssen: “Het is simpel tot stand gekomen”

Eloma’s Blue verder onder Yannick Janssen: “Het is simpel tot stand gekomen”

0 5760
Wout Jan van der Schans - Eloma's Blue SFN CSI Eindhoven 2018 © DigiShots

Eloma’s Blue (v. Mr. blue) is tot februari 2019 in de ring verschenen onder springruiter Wout-Jan van der Schans. Maar komend weekend zal de schimmel aantreden op het CSI Valencia onder zijn nieuwe ruiter  Yannick Janssen.

Verwachtingen

Namens het SFN spreekt Jacob Melissen zich uit. “Het is eigenlijk heel simpel tot stand gekomen. Eloma’s Blue voldeed voor ons niet aan de verwachtingen die wij bij hem hebben gehad. Dan komt er een bepaald moment dat je echt afscheid moet nemen.”

Verkoop

“Hij is ongeveer anderhalve maand geleden verkocht. Het initiatief lag bij Sjef Janssen, die vond het paard interessant en zag Eloma’s Blue wel een combinatie vormen met zijn zoon Yannick Janssen” aldus Melissen.

Successen

Tot vorig jaar was de schimmel dus succesvol onder Van der Schans. In 2015 werden ze gedeeld winnaar van de KWPN Kampioenschappen voor zesjarigen en datzelfde jaar eindigde ze op de Wereldkampioenschappen voor zesjarigen op een zesde plaats. In 2016 eindigde hij op het KWPN kampioenschap in de ISAH cup op een negende plek bij de zevenjarigen.

Deze combinatie heeft het tot 1.50 niveau geschopt. 

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: DigiShots

Reacties