Ellen Johansson winnares kwalificatiewedstrijd Children

Ellen Johansson winnares kwalificatiewedstrijd Children

Ellen Johansson

Dinsdagavond is Ellen Johansson winnaar geworden van de eerste kwalificatiewedstrijd bij het springen voor het Europees Kampioenschap bij de Children. Op Curra Clover Flight heeft de Zweedse amazone een foutloos 1.25m parcours gereden. De Noorse Thea K Gulliksen behaalde op Feloetsghe vd Rhamdiahoeve een tweede plaats met een tijd van 74.74 en de derde plaats was voor Lisa Marie Aryai. Met Antontio di Monte behaalde ze een tijd van 74.75.

Team Nederland

De Nederlandse deelnemers begonnen uitstekend. Drie van de vijf bleven foutloos, waarbij Emma Brocken op Dagma het snelste was. Ze werd 16de met een foutloze ronde in 80.65 seconden.

Finn Boerekamp was de tweede Nederlander. Op Gradini behaalde hij een tijd van 82.41, gevolgd door Jorinde Dolfijn met 86.66 seconden. Tijmen Vos en Theo 149 en Wesley de Boer op Esprit de Pomme moesten beiden helaas fouten incasseren.

Rijfoutjes

“Alle vijf de deelnemers hebben uitstekend gereden. Dat er drie zonder fouten bleven, wil niet zeggen dat de andere twee minder reden. Kleine rijfoutjes, waarschijnlijk vanwege de druk, werden afgestraft, maar ik weet zeker dat ze allemaal met de top meekunnen,” aldus een tevreden bondscoach Edwin Hoogenraat.
De Bondscoach wil nog geen verwachting uitspreken, maar blijft blij met de eerste wedstrijden. “De paarden zijn goed in vorm en de ruiters doen het goed. Vergeet niet dat ze onder druk rijden, voor eigen publiek. En ze willen ook niet falen omdat ze als team rijden.”

Bron: CH de Wolden

Foto: Digishots

Reacties