Elite hengst Cardento overleden

Elite hengst Cardento overleden

Cardento VDL Stud - Guided Tour 2016 © DigiShots

Cardento zelf meerdere malen paard van het jaar is afgelopen nacht overleden.

VDL Stud

“Afgelopen nacht heeft onze tophengst Cardento in stilte afscheid genomen. Cardento heeft veel voor ons betekend. In de sport won hij onder Peter Eriksson drie zilveren medailles op het EK, WK en de Olympische spelen. Daarnaast was hij van onschatbare waarde voor de fokkerij, zijn nakomelingen presteren nog steeds op het allerhoogste niveau. Denk aan nakomelingen als Zacramento, Flip’s Little Sparrow, Jativia, Farrel VDL etc. Ook is hij grootvader van de internationaal top springende merries Bianca en Oh La La. Met zijn top presterende nakomelingen staat Cardento als nr. 8 op de WBFSH Sire rankings.” Plaatste VDL op hun website

Van Cardento is nog beperkt diepvriessperma beschikbaar en tevens worden zijn genen doorgefokt door vele goedgekeurde zonen als o.a. Carrera VDL, Grand Slam VDL en Dakar VDL.

Cardento

De 25-jarige Cardento was niet alleen zelf een top springpaard, maar heeft ook veel goed presterende nakomelingen. Onder Peter Eriksson won hij zilver op het WK, EK en de Olympische Spelen van Athene en maakte deel uit van het winnende Nations Cup-team in Rome, Drammen en Ikast. Individueel won hij verschillende Grote Prijzen. Cardento werd 6e in de kwalificatie van de Wereldbekerfinale te Götenborg, 4e in de German Classics in Hannover en 6e in de GP van Stockholm.

In 2014 namen maar liefst 6 nakomelingen van Cardento deel aan het WK in Normandië: Matrix, Celestine, Carisma, Duke of Carneval, Cafino en Zilverstar VDL (foto).

In Zweden worden de kampioenschappen voor jonge springpaarden al jaren gedomineerd door zijn nakomelingen en wereldwijd zijn er diverse kampioenstitels behaald: zo werd Carisma Europees kampioen junioren en Classic Lady werd Wereldkampioen van de 7-jarigen in Lanaken etc.

Bron: VDL Stud

Foto: Archief

Reacties