Elfde Olympische Spelen onzeker voor Ian Millar

Elfde Olympische Spelen onzeker voor Ian Millar

Na tien keer te hebben deelgenomen aan de Olympische Spelen, ziet het er momenteel naar uit dat de Canadese springruiter Ian Millar dit jaar niet voor de elfde keer mee zal doen. Een Olympisch team zonder ‘Captain Canada’ is voor de Canadezen erg ongebruikelijk, maar zijn toppaard Dixson (v. Vigo d’Arsouilles) is sinds maart dit jaar al twee keer geopereerd aan sinusitis en zal niet op tijd in vorm zijn voor Rio, aldus Millar.

Met tien Olympische deelnames is de 69-jarige ruiter één van de recordhouders op de Olympische Spelen. Met een elfde deelname zou hij dit record alleen overnemen. Millar hoopt zich op Spruce Meadows nog te bewijzen met Teddy du Bosquetiau (v. Ogano Sitte), maar stelt dat het paard wel uitzonderlijk goed moet springen om een plek in het nationale team te verdienen.

Eric Lamaze: ‘Het zou een groot verlies voor ons team zijn als Ian niet mee kan doen aan de Olympische Spelen. We hebben geweldige ruiters en ik weet zeker dat we een goed team bij elkaar krijgen, maar alle successen die ik beleefde als teamruiter, waren samen met hem.’

Als Millar zich niet weet te plaatsen voor Rio, dan hoopt hij in 2020 in Tokio alsnog voor zijn elfde Olympische deelname te gaan.

Bron: CBC Sports / Hoefslag

Foto: Kit Houghton / Rolex

Reacties