El Savador-dochter blinkt uit met 90 punten voor springen

El Savador-dochter blinkt uit met 90 punten voor springen

0 243
El Savador

Vandaag vond de enige stamboekkeuring van KWPN regio Flevoland plaats. Bij de springpaarden was er één merrie die een uitnodiging heeft ontvangen voor het Nationaal Kampioenschap. “De springmerries waren over het algemeen fijne paarden en we hebben ze dan ook, op twee na, allemaal ster kunnen verklaren”, vertellen Henk Dirksen en Marcel Beukers. Een van de oudere springmerries wist vandaag met een score van maar liefst 90 punten voor het springen op zak naar huis te gaan.

De beoordeling vond plaats op een nieuwe accommodatie, namelijk bij Maverick Stables. Het was goed georganiseerd en de paarden waren er goed te beoordelen”, vertelt Dirksen.

NK-ticket

De merrie die we over twee en een halve week terug zien op het Nationaal Kampioenschap in Ermelo is  Marline (v. Connect). “Dit is een goed ontwikkelde merrie met veel uitstraling en beschikt over een goede voorhand. Ze heeft een goede manier van galopperen met veel vermogen, maar was vandaag wat wisselend in de techniek.” Mede dankzij haar galoppade en vermogen heeft zij haar ticket voor het Nationaal Kampioenschap op naam weten te zetten.

Verschillende 80’ers

Verschillende andere springmerries wisten vandaag 80 punten te behalen. Mendolin (v. Connect) was één van hen. Mendolin ontving vandaag 75 punten voor haar exterieur en het springen werd gewaardeerd met 80 punten. “

Diamant de Semilly-dochter Mewaldine ontving 70 punten voor haar exterieur en 80 punten voor het springen. “Dit is een correct gemodelleerde merrie die iets langgelijnder had mogen zijn. Ze springt met snelle reflexen en ontving daarom ook zowel 80 punten voor het springen als voor haar reflexen.”

Dezelfde punten voor exterieur en springen gingen naar Melanda van de Lage Landen (v. Golden Dream en Memory (v. Tangelo van de Zuuthoeve).

90 punten voor springen

Bij de oudere paarden verschenen er vier voor de beoordelingscommissie, waarvan drie merrie 80 punten of hoger scoorden. Eén van deze merrie wist het hoogste aantal punten voor het springen te behalen. Dit was El Savador-dochter Kwatage B. “Kwatage B is langgelijnd, galoppeert iets op de voorhand, maar sprong vandaag extreem goed naar boven toe. Daarbij beschikt ze over veel vermogen.” Deze merrie ontving maar liefst 95 punten voor haar vermogen en 90 punten voor de techniek. Totaal scoorde ze 90 punten voor het springen en 70 punten voor haar exterieur.

80 punten of hoger

De andere twee springmerries die 80 punten of hoger wisten te behalen zijn Jewel S (v. Carrera VDL) en Lucy On Tour (v. Gino). “Deze zesjarige merrie sprong met veel overzicht en een goed lichaamsgebruik. Ze toonde op de oxer een goede achterhand techniek.” Jewel S ontving 70 punten voor exterieur en 80 punten voor het springen.

Gino-dochter Lucy On Tour ontving 75 punten voor exterieur en 85 punten voor het springen. “Ze galoppeert actief met een goede balans. Voor zowel het springen, de galop en haar techniek hebben wij haar 85 punten kunnen geven.”

Aansprekende dressuurmerrie

“Naast de springmerries waren er ook een paar fijne dressuurmerries. Wel kwam naar voren dat het fundament een aandachtspunt is. We hopen op wat meer dressuurpaarden volgend jaar”, blikt Henk Dirksen terug. Eén merrie ontving 80 punten voor haar exterieur en 75 punten voor beweging: Mademoiselle Sollenburg (v. Ferguson). “Dit is een hele aansprekende merrie, met een goed gevormde hals en een correct fundament. Vooral aan de hand liet zij een goede manier van draven zien. Voor haar houding en draf ontving de merrie dan ook 80 punten.

 

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Reacties