Ekestrian Elite Auction I Volle broer of zus Dorian Grey de Hus...

Ekestrian Elite Auction I Volle broer of zus Dorian Grey de Hus veilingtopper

uthopia x valegro
Foto: Ekestrian Elite Auction

Tijdens de Ekestrian Elite Auction op 17 en 18 maart gingen enkele nog ongeboren veulens en embryo’s uit uitzonderlijke bloedlijnen onder de hamer. Bovendien werd een exclusief rietje van de hengst Chacco Blue geveild.

Tijdens deze eerste Ekestrian veiling van het jaar werden 16 ongeboren veulens, embryo’s, fokmerries en rietjes in de dressuurrichting geveild. Er waren 29 embryo’s, ongeboren veulens, jonge paarden en rietjes in de springrichting.

Dresuurpaarden

Bij de dressuurveiling was de veilingtopper een nog ongeboren veulen van Don Juan de Hus uit Poetin Z CL 1 (v. Sandro Hit). Met deze afstamming is het veulen een volle broer of zus van Dorian Grey de Hus. Dit paard werd als 5-jarige vijfde op het Wereldkampioenschap Jonge Paarden. Daarnaast werd een nog ongeboren veulen uit de moeder van D’Avie voor €15.000 verkocht. De vader van dit veulen is Franklin.

Voor net iets minder, namelijk €14.000, werd een nog ongeboren veulen uit Frau Pigge, een volle zus van Foundation, geveild. Het veulen is een nakomeling van Vitalis, en komt hiermee uit een prestigieuze lijn. Ten slotte bood men €12.500 voor een nog ongeboren veulen uit de lijnen van toppers van Carl Hester en Charlotte Dujardin. Vader van het veulen is Hesters Uthopia, moeder van het veulen is een volle zus van Dujardins Valegro.

Alle resultaten van de dressuurveiling vind je hier.

Springpaarden

De Ekestrian Elite Auction veilde een exclusief rietje van Chacco Blue. Deze leverde uiteindelijk wel €36.500 euro op. Dit in vergelijking met rietjes van andere hengsten, die enkel €600 opleverden. Twee andere uitschieters waren een rietje van Cento voor €1.500 en van Quidam de Revel voor €2.000.

Bij de springveiling lagen de prijzen over het algemeen hoger dan bij de dressuurveiling. Een nog ongeboren veulen van Cornet Oblensky uit Sissi van ’t Schuttershof (v. Nabab de Rêve) leverde €24.500 op. Drie andere embryo’s gingen weg voor €18.000, nog weer enkele anderen voor €16.000. Voor een al geboren veulen van Baloubet du Rouet telde men €33.000 neer. Het veulen is een zusje van de hengst Conrad de Hus, uit moeder Minne I (v. Locato).

De resultaten van de springveiling vind je hier.

Bron: Hoefslag

Foto: Ekestrian Elite Auction

Reacties