EK De Wolden | Nederland goed van start in eerste onderdeel Children

EK De Wolden | Nederland goed van start in eerste onderdeel Children

Children
Emma Bocken - Dagma op de foto tijdens de European Championships 2019 © Digishots

Het EK De Wolden trapte dinsdagmiddag af met het eerste onderdeel van het Europees Kampioenschap Children. Drie Nederlandse combinaties wisten foutloos aan de eindstreep te komen, daarvan was Emma Bocken de snelste.

Nederland begint sterk

Van de vijf combinaties per team, tellen twee combinaties als wegstreepresultaat. Met drie nulrondes staat Nederland nu dus op een eerste plek, die het team deelt met acht andere landen. De wedstrijd van vandaag telde zowel voor het team- als het individuele klassement. Emma Bocken finishte foutloos en in een snelle tijd op een 16e plek. Daarmee maakt de amazone met haar Dagma (v.Tangelo van de Zuuthoeve) een mooi begin aan het EK. Ook de Nederlandse ruiters Finn Boerekamp met Gradini (v.Diarado) en Jorinde Dolfijn met Providence (v.Air Jordan Z) hielden de lei schoon. Het eerste onderdeel werd gewonnen door de Zweedse Ellen Johansson en Curra Clover Flight (v.Barnaby Flight).

Programma

Dinsdag vervolgt de wedstrijd met het eerste onderdeel voor Junioren en Young Riders. De Children komen donderdagmiddag weer aan de start.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.

Zie ook: EK de Wolden | Nederlandse paarden goed door de keuring

Bron: Hoefslag

Reacties