Juniorenteam presteert op EK voltige jeugd

Juniorenteam presteert op EK voltige jeugd

Archieffoto Voltige © DigiShots

Op het Europees Kampioenschap in Kaposvar, Hongarije, heeft de Nederlandse voltige jeugd drie finaleplaatsen behaald. De beste Nederlandse prestatie was er voor het Juniorenteam, zij eindigden op een achtste plaats.

Iolet niet fit

Voor aanvang van het EK was er een flinke tegenslag voor het Juniorenteam, toen hun vaste paard Iolet dit helemaal fit bleek te zijn en thuis moest blijven. Vervanger Zacharias hielp het team naar een achtste plaats. Het team bestond uit Geertje van der Meer, Dorien Luteijn, Naomi Ruitenbeek, Quinn Wonneberg, Lut Oltmans, Anouk Bangamu Arachchige en voltigeur Matty Irausquin.

Beste resultaat voor Arthur Seidel

In de eerste ronde waren er nette prestaties voor de Nederlandse solo voltigeurs. Arthur Seidel begon met een negende plaats en wist die ook vast te houden in de kür en eindstand. Lotte Geelhoed deed hetzelfde bij de dames, maar dan op plaats 11. Charlotte Seidel stond na de eerste ronde op plaats 22, waarna ze zich op kon werken naar de 16e plaats, dat was net niet genoeg voor de finale. Annebeth Kubbe werd uiteindelijk 19e.

Tevreden bondscoach

‘Ik ben zeer tevreden over de prestaties van de voltigeurs”, vertelt bondscoach Diana van Klaveren. “Vorige editie hadden we niemand in de finale op het jeugd EK en nu twee en ook nog twee dames die er heel dichtbij zaten. Ik verwacht van deze jeugd ook dat ze al snel aansluiting kunnen vinden bij de senioren. Het zijn allemaal voltigeurs met potentie voor de toekomst. Ook het team heeft het op een vreemd paard heel goed gedaan. Ik ben echt trots op de groep. Iedereen heeft naar verwachting gepresteerd en het was een mooi kampioenschap.’

Bron: KNHS

Reacties