EK Rotterdam | Luciana Diniz en Fit for Fun 13 winnen 1.50m

EK Rotterdam | Luciana Diniz en Fit for Fun 13 winnen 1.50m

Luciana Diniz
Luciana Diniz - Fit For Fun 13 FEI European Championships 2019 © DigiShots

Op het EK in Rotterdam werd ook een driesterren wedstrijd verreden bij het springen. In de CSI3 rubriek werd gestreden om de Deloitte prijs,  is een 1.50m rubriek met een jump off. De prijs is gewonnen door Luciana Diniz en Fit For Fun 13 (v. For Pleasure).

Drie foutlozen

In de eerste ronde waren er drie combinaties foutloos. De jump off verreden door Luciana Diniz voor Portugal en Fit For Fun 13, Geir Gulliksen met Edesa S Benjan voor Noorwegen en Andreas Schou met Quadrosson Ask voor Noorwegen.
Andreas Schou en Quadrosson Ask kregen nog 8 strafpunten in de jump off en eindigden zo op de derde plaats. Geir Gulliksen en Edesa S Benjan waren met 38.85 seconde net te langzaam om de eerste plaats te pakken en wonnen de tweede prijs. De Deloitte prijs ging naar Luciana Diniz en Fit for Fun 13 die in 38.09 seconde over de finish kwamen.

Maikel van der Vleuten beste Nederlander

De beste Nederlandse combinatie was Maikel van Vleuten met Idi Utopia op de zesde plek, 72.51 seconde en 4 strafpunten. Bart Bles en Expert volgen op de elfde plaats, 72.94 seconde en 4 strafpunten. Doron Kuipers en Empire maakte het parcours niet af.

Foto: Digishots

Bron: FEI/Hoefslag

Reacties