EK Rotterdam | Goud voor de Nederlandse para-combinaties

EK Rotterdam | Goud voor de Nederlandse para-combinaties

0 1033
ek Rotterdam
Sanne Voets - Demantur RS2 FEI European Championships 2019 © DigiShots

De Nederlandse para-dressuurruiters deden wat ze te wachten stond in Rotterdam. Met vier goede proeven pakten ze een gouden teammedaille.

Scores

Rixt van der Horst en Nicole den Dulk zetten gisteren al twee goede proeven neer in Grade III en Grade II. De amazones scoorden respectievelijk 74,029% en 73,364%. Vandaag kwamen Sanne Voets en Frank Hosmar aan de start. Hosmar pakte in het zadel van zijn Alphaville N.O.P. de hoogste score in Grade V, de ruiter scoorde 75,850%. In Grade IV was Voets overtuigend de beste. Met Demantur RS2 N.O.P. zette ze 77,105% in deze wedstrijd. Daarmee leverde ze een grote bijdrage aan het Nederlandse teamgoud.

Podium

Nederland bleef bijna 6% voor op de rest van de landen en pakte daarmee op overtuigende wijze de Europese titel. Het zilver ging naar Groot-Brittanië. Zij hadden Hosmars concurrente Sophie Wells met de KWPN-gefokte C Fatal Attraction als topscoorder met 75,651%. Het Deense team won de bronzen medaille, Tobias Thorning Joergensen scoorde bij hen met 76,382% het hoogst.

Klik hier voor alle uitslagen.

Zie ook: EK Rotterdam | Joyce Heuitink: ‘Ik durf wel te zeggen dat we op koers liggen voor een medaille’

Bron: Hoefslag

Reacties