EK Rotterdam | Darragh Kenny laat finale schieten

EK Rotterdam | Darragh Kenny laat finale schieten

kenny
Kenny Darragh, hier met Imothep. Foto: Remco Veurink

Morgen mogen de 25 beste springcombinaties van start komen in de individuele finale op het EK in Rotterdam. Ier Darragh Kenny staat met Balou du Reventon (v.Cornet Obolensky) op een 17e plek in het tussenklassement en zal niet van start komen in de finale.

Niet geplaatst voor Tokio

Het is vrij gebruikelijk op grote kampioenschappen dat enkele ruiters zich afmelden, wanneer het eremetaal niet meer binnen bereik ligt. De eerste afmelding voor deze finale is nu binnen met de Ierse ruiter Kenny. Hij heeft besloten Balou du Reventon te sparen, daarom komt hij niet van start op zondag. Het Ierse team pakte een zevende plek, waarmee ze zich niet hebben kunnen plaatsen voor het EK in Tokio. De laatste mogelijkheid voor Ierland om een team te kwalificeren voor de Olympische Spelen is via de Nations Cup finale. Deze vindt in oktober plaats in Barcelona.

Concentreren op Barcelona

“Samen met de fijne eigenaren van Balou hebben we besloten om niet van start te gaan in de individuele finale op het EK”, reageert Kenny. “Met het oog op de Ierse teamkwalificatie voor Tokio willen we hem sparen en ons concentreren op Barcelonam, Ierlands laatste mogelijkheid om zich te kwalificeren. Bedankt Balou voor een super week!”

Bron: Facebook/Hoefslag

Reacties