EK pony’s Strzegom nog niet gecanceld

EK pony’s Strzegom nog niet gecanceld

strzegom
Evi van Rooij - King Stayerhof's Jango CDI Exloo 2019 © DigiShots

De afgelopen dagen verscheen in verschillende media dat de Europese Kampioenschappen voor pony’s in het Poolse Strzegom gecanceld zouden zijn. De organisatie komt nu zelf met een statement.

Overleg

De organisatie van het EK, dezelfde als die van de bekende Strzegom Horse Trials, laat via Facebook weten dat het evenement nog niet geannuleerd is. Ze geven aan de situatie nauwlettend in de gaten te houden. Daarnaast is de organisatie in overleg met de FEI over een nieuwe datum, mocht dat nodig zijn. Zodra de definitieve beslissing valt, zal de organisatie dit bekend maken via Facebook.

Observatiewedstrijden

Het Europees Kampioenschap voor pony’s staat voor het tweede jaar op rij op het programma in Strzegom. Zowel de dressuur- spring- als eventingruiters komen op dit kampioenschap in hetzelfde weekend aan de start. De kampioenschappen staan van 15 tot en met 19 juli op het programma. Veel observatiewedstrijden voor de Nederlandse ponyruiters zijn echter wel afgelast, deze wedstrijden vielen voornamelijk in april en mei.

Bron: Facebook/Hoefslag

Reacties