EK Fontainebleau: Van Peperstraten en Esmée Donkers bovenaan

EK Fontainebleau: Van Peperstraten en Esmée Donkers bovenaan

0 1367
Daphne van Peperstraten
Daphne van Peperstraten - Greenpoint's Cupido Longines FEI European Championships 2018 © DigiShots

Het eerste deel van de individuele wedstrijd om het Europees kampioenschap bij de junioren en Young Riders zit erop. Bij de junioren gaat Daphne van Peperstraten aan de leiding, bij de Young Riders staat Esmée Donkers bovenaan.

Van Peperstraten noteerde vrijdag een score van 74,471 procent.  Tweede staat op dit moment de Duitse Valentina Pistner met haar Flamboyant OLD (v Fidertanz 2) met 74,088 procent, voor landgenote Romy Allard en Summer Rose (v Sir Diamond / 74 procent).

Young Riders

De proef van Donkers en Chaina (v Sir Donnerhall) bij de Young Riders werd door de jury beloond met maar liefst 77,294 procent.

Op de tweede plek vinden we de Duitse Alexa Westendarp en Four Seasons (v Fuerstanball OLD / 72,882 procent). Laura Quint sluit de voorlopige top-3 af met Edison (v Johnson / 72,559 procent).

Hoogste score

Woensdag wonnen de junioren teamgoud in Fontaineblue. Ook toen was Van Peperstraten goed voor de hoogste score.

Ook de Children wonnen al goud, de Young Riders gingen naar huis met teamzilver, met de hoogste score wederom voor Esmée Donkers.

Live meekijken

Zaterdag staat het tweede en laatste deel van de individuele proef op het programma, voor zowel de junioren als de Young Riders. Die begint om 08.00 uur. Je kunt live meekijken via het youtube-kanaal van de FEI.

Zondag is de kür op muziek in beide klassen.

Bron: Hoefslag

Foto: Digishots

 

 

 

 

Reacties