EK en WK voltige naar Nederland: “Bij de dames hebben we verschillende...

EK en WK voltige naar Nederland: “Bij de dames hebben we verschillende goede kandidaten”

Archieffoto Voltige © DigiShots

Van 24 tot en met 28 juli 2019 wordt op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo het EK Voltige voor senioren en het WK Voltige voor junioren georganiseerd. In 2015 organiseerde stichting CVI Ermelo al het WK voor junioren in Nederland. Het is de eerste keer dat nu naast het WK junioren ook het Europees Kampioenschap voor senioren in Nederland gaat plaatsvinden.

Topsport

Door de combinatie van beide toernooien is een week lang voltige op het allerhoogste niveau gegarandeerd in de ambiance van het Nationaal Hippisch Centrum. De organisatie heeft inmiddels veel ervaring met het organiseren van internationale voltigewedstrijden en de deelnemers zijn lovend over de locatie. Kortom alle voorwaarden voor een prachtige titelstrijd in deze unieke tak paardensport zijn aanwezig. Op het programma voor het EK en het WK voltige kampioenschap staan solo-, Pas des Deux en team klassen.

Mogelijkheden

Bondscoach Diana van Klaveren kijkt uit naar het kampioenschap. “Begin juli, kort voor de definitieve inschrijving, maak ik mijn selectie bekend. We mogen bij zowel de junioren als senioren drie dames, drie heren, een team en twee duo’s afvaardigen. Duo’s hebben we echter niet op het moment en bij de heren is er slechts een senior in de strijd. Bij de teams moeten we kijken hoe de vorm zich ontwikkeld, maar daar zijn mogelijkheden. Bij de dames moet een keus gemaakt worden, daar hebben we verschillende goede kandidaten.”

Programma

Het programma begint op dinsdag 23 juli met de veterinaire keuring, de officiële training en de opening ceremonie. Vanaf woensdag 24 juli beginnen de wedstrijden met voor alle deelnemers de verplichte oefeningen. Later in de week staan dan de küren voor de eerste ronde op het programma en wordt bepaald wie zich plaatst voor de finales op zaterdag en zondag.
De beste 15 dames en heren solisten en teams betreden dan nog een keer de wedstrijdring om zo te bepalen wie zich kampioen mag noemen. Dit belooft een spektakel te worden, met technische hoogstandjes en artistieke uitvoeringen. Een weekend dat je zeker niet mag missen.
Op vrijdag strijden de senioren in de Nations Cup, in deze landenwedstrijd gaan 2 solisten en het team per land de strijd met elkaar aan om de Europese titel.

Bron: persbericht

Reacties