EK dressuur voor jeugd gaat toch door

EK dressuur voor jeugd gaat toch door

EK jeugd
Daphne van Peperstraten - Greenpoint's Cupido Longines FEI European Championships 2018 © DigiShots

Goed nieuws voor de Nederlandse dressuurjeugd; hun EK gaat in tegenstelling tot eerdere berichtgeving toch door. Het Europees Kampioenschap zal plaatsvinden van 11 tot en met 30 augustus in de regio van Boedapest (Hongarije).

Bijzondere editie

De FEI heeft bekend gemaakt dat door de huidige ontwikkelingen het EK toch door kan gaan. Het wordt ook direct een hele bijzondere editie. In de oorspronkelijke kalender zouden alleen de U25 ruiters en Children de strijd aan gaan in Hongarije. Door het afgelasten van het EK voor Junioren en Young Riders in Engeland en het EK pony’s in Polen worden deze categorieën nu ook toegevoegd aan het programma in Hongarije.

MER

Uiteraard zullen tijdens het EK tal van passende maatregelen getroffen worden om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Omdat het EK dan al op zo een korte termijn is en er nauwelijks nog wedstrijden plaatsvinden voor die tijd, zijn de minimale kwalificatie eisen (MER) die de FEI normaal stelt dit jaar niet van toepassing.

Meerdere weken

Het EK Dressuur zal met de uitbreiding van alle categorieën over een periode van ruim twee weken worden verreden. De planning ziet er als volgt uit:

Children en Junioren van zondag 9 tot en met vrijdag 14 augustus

Young Riders en U25 van 17 tot en met 22 augustus

Ponies van dinsdag 25 tot en met zondag 30 augustus.

Medailles

Maarten van der Heijden, directeur topsport van de KNHS vertelt. “Natuurlijk zijn we heel blij dat onze jeugdtalenten toch van start kunnen op een EK en dat er echt weer perspectief is, later in het seizoen. De tijd er naar toe is echter kort en we zullen nog veel moeten regelen voor we daar staan. Alle ruiters die mogelijk in aanmerking komen voor uitzending zullen we zo spoedig mogelijk informeren over de observaties en andere belangrijke zaken. Onze jeugdruiters in de dressuur staan altijd garant voor een aantal medailles, prachtig dat dat nu ook weer kan!”

Bron: KNHS

Reacties