EK Children: Sanne Buijs wint individuele proef ruim

EK Children: Sanne Buijs wint individuele proef ruim

0 940
Sanne Buijs en Happy Feet
Sanne Buijs en Happy Feet (foto: DigiShots)

Vandaag weer een goede dag voor Sanne Buijs en Happy Feet. Gisteren schreef zij de overwinning al op haar naam en vandaag bij de individuele proef ook weer. Met 76.750 procent liet zij de concurrentie ver achter zich. De andere Nederlanders deden het ook goed.

Sanne Buijs

Sanne Buijs reed vandaag een foutloze proef met Happy Feet. Bij alle juryleden scoorde zij de hoogste punten. De Franse Mathilde Juglaret werd tweede met een score van 73.532 procent, ruim drie procent lager dan Buijs. De top drie wordt afgesloten door Rus Olga Arzhaeva met Ronaldinyo en een score van 73.469 procent.

Beste eruit halen

Gisteren vertelde Buijs aan De Hoefslag dat dit haar tweede internationale wedstrijd is. De twaalfjarige Sanne werd gevraagd om bij de Children mee te rijden. ‘Ik moest nog wel een internationale wedstrijd in Diepenbeek rijden. Dat was mijn enige kans om me te selecteren voor het EK. Ik wist van tevoren helemaal niet wat ik er van moest verwachten. Ik wilde zo goed mogelijk rijden en proberen het beste eruit te halen.’

Nederlanders

Helaas zijn de andere Nederlanders niet in de top drie te vinden, maar wel in de top vijf. Chiel van Bedaf met Bond’s Painting en Lara van Nek met Fariska werden respectievelijk vierde en vijfde.

Om 11.15 uur begint het kampioenschap Junioren Freestyle met Nederlandse deelnemers als Sem Stiemer, Thalia Rockx en Daphne van Peperstraten. Bekijk hier de startlijst.

Bekijk hier de uitslag van de individuele proef van vanochtend.

Bron: Hoefslag
Foto: Digishots

Vergelijkbare artikelen

Reacties