EIA in Nederland: Export naar USA, Bahrein en Bosnië-Herzegovina aangescherpt

EIA in Nederland: Export naar USA, Bahrein en Bosnië-Herzegovina aangescherpt

export

De EIA-diagnose bij een paard op Poloclub Vreeland leidt ertoe dat de export van Nederlandse paarden naar het buitenland wordt bemoeilijkt. De NVWA maakte zojuist bekend dat de export naar de USA, Bahrein en Bosnië-Herzegovina is aangescherpt.

Gisteren werd al bekend dat de export van paarden vanuit Nederland naar China, Cuba, Zuid-Afrika en Zuid-Korea voorlopig niet mogelijk is.

De export naar de USA, Bahrein en Bosnië-Herzegovina blijft mogelijk, maar: de te exporteren dieren mogen niet afkomstig zijn van een besmet bedrijf en ook niet in contact zijn geweest met dieren afkomstig van een besmet bedrijf. Dit kan worden afgegeven op basis van een houdersverklaring waarin dit is aangegeven. De bedrijven waar de paarden hebben verbleven mogen niet vermeld zijn op de lijst besmette bedrijven, te raadplegen via afdeling ICb (Incident en Crisisbeheer).

In praktijk komt het er op neer dat (vooralsnog) alleen op het terrein van Poloclub Vreeland een paard met EIA ontdekt is en dat deze stal de komende drie maanden gesloten zal zijn.

Reacties