Efteling-show verstoord door activisten om paardenact

Efteling-show verstoord door activisten om paardenact

0 3589
efteling raveleijn paarden show
 Vier activisten verstoorden vandaag de theathershow Raveleijn in de Efteling meldt nu.nl. Zij protesteerden tegen een stunt in de voorstelling, waarbij een paard met een brandende deken om door de arena galoppeert. 

Overgedragen

De activisten sprongen over een hek en toonden borden, waarop onder meer de leuzen “Efteling toont geen respect voor paarden” en “Stop met paarden in brand steken” stonden. De videobeelden van de gebeurtenis waren live te zien op de Facebookpagina van Vegan Strike Group.

De Efteling droeg de vier activisten over aan de politie na de gebeurtenis. Ook doet zij aangifte tegen hen wegens mishandeling. De activisten worden ook verdacht van verstoring van de openbare orde, meldt de Tilburgse politie.

De commotie rondom het park ontstond vorige week, nadat fractievertegenwoordiger Leonie Gerritsen van de Partij voor de Dieren (PvdD) in Den Haag, klaagde over de act op Twitter. Het bericht is meer dan tweehonderd keer gedeeld.

Geen sprake van

Na een inspectie concludeerde de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) dat de Efteling met de act geen regels overtrad, en dat er geen sprake was van dierenmishandeling. Het paard had volgens een dierenarts geen brandwonden.

De PvdD heeft aangekondigd Kamervragen over de attractie te zullen stellen.

Bron: NU.nl

Foto: Archief

Vergelijkbare artikelen

Reacties