Eeuwenoude paardenmarkt in Goor wordt afgeschaft

Eeuwenoude paardenmarkt in Goor wordt afgeschaft

0 1282
paardenmarkt
Foto: archief

De eeuwenoude paardenmarkt in Goor wordt afgeschaft. Vanaf volgend jaar wordt het een meerdaags evenement waarbij de paarden op een positieve manier centraal staan. Er wordt dan geen paardenhandel meer bedreven.

Stadsraad lid van Goor, Ate Brunnekreef, en burgemeester Ellen Nauta maakten het nieuws bekend. De aanleiding voor dit besluit is volgens de burgemeester dat de kwaliteit’ van de paardenmarkt terugliep.

Welzijn

Nauta vertelt “We zagen echter ook dat de kwaliteit van de paardenmarkt de afgelopen jaren terugliep. Ook worstelen we met het dierenwelzijn”. Ze sprak van een prachtige traditie die al eeuwenoud is. Een groep betrokken organisaties en ondernemersvereniging Goor Collectief gaat het initiatief voor het nieuwe evenement uitwerken. De ‘paardenmarkt nieuwe stijl’ moet voldoen aan de traditie, terwijl het paard een actieve en positieve rol moet spelen.

Laatste traditionele markt

De laatste traditionele markt met paardenhandel is vrijdag 13 december. Het nieuwe meerdaagse evenement heeft plaats in september in plaats van december. Dat komt beter uit in de jaarplanning van betrokken partijen en zou ook aangenamer zijn voor bezoekers.

De paardenmarkt vindt in de huidige vorm plaats op vrijdag 13 december. Het nieuwe meerdaagse evenement zal plaatsvinden in september in plaats van december.

Bron: Tubantia

Foto: Archief

Reacties