Eersteklas prestatiegenen present in collectie Starsale Auctions

Eersteklas prestatiegenen present in collectie Starsale Auctions

starsales auction

Meer dan ooit is de veulencollectie van Starsale Auctions doordrenkt met prestatiegenen. Zeker in de springrichting wordt de genetische top van de jaargang op 31 augustus aangeboden in Drachten.

Ook de dressuurliefhebbers hebben keuze uit een heel stel zeer interessante bewegingstalenten, afstammend van zowel bewezen verervers als jonge beloftes. En daarmee zijn de verwachtingen voor de 18e editie hooggespannen.

Absolute topcollectie

Met nieuwe gezichten in zowel het bestuur als de selectiecommissies is er alles aan gedaan om een absolute topcollectie veulens samen te stellen. Een collectie die, samen met een groot netwerk van potentiële kopers uit binnen- en buitenland, er voor kan zorgen dat Starsale Auctions dit jaar opnieuw tot de beste drie veilingen van Nederland behoort.

Echte sportstammen

Vorig jaar was het magische Franklin-veulen Metallic het klapstuk met de recordprijs van € 75.000. Ook de gemiddelde prijs van € 9.600 stemde veel fokkers tevreden. “We doen er alles aan om die gemiddelde prijs minimaal te evenaren dit jaar. Als we kijken naar de collectie veulens zijn we heel positief gestemd”, vertelt Minne Hovenga als voorzitter van de selectiecommissie.

“We hebben een heel stel veulens met fantastische pedigrees, waarbij we echt op sport in de moederlijn hebben kunnen selecteren.”

Mede dankzij de inzet van de nieuwe selecteur Marcel de Boer zijn twee absolute pareltjes vastgelegd door Starsale Auctions. “Dat zijn een volle broer en zus afstammend van Diamant de Semilly, uit de Grand Prix-merrie Babbe van ’t Roosakker. De veulens zijn gefokt door Johan Heins en zijn nauwverwant aan ongekend veel internationale springpaarden. Daarnaast hebben we nog een heel stel veulens met fantastische pedigrees, waarbij we echt op sport in de moederlijn hebben kunnen selecteren. Daarmee voldoet de collectie echt aan hele hoge eisen.”

Diverse bloedlijnen

Bij de dressuurveulens is de bewegingsvorm, met daarbij goede houding en souplesse, doorslaggevend. “Natuurlijk kijken we bij de dressuurveulens ook naar de sportgerichte pedigree, maar daarbij is het iets minder belangrijk dan bij de springpaarden. Bij alle veulens hebben we streng geselecteerd op gezondheid en correctheid, en bij de dressuurveulens op hun presentatie en drie goede gangen.”

“We hebben een hele mooie mix van bewezen verervers en jonge verervers.”

Eén van de sterke punten van de collectie is ook de diversiteit van de bloedlijnen. “We hebben een hele mooie mix van bewezen verervers en jonge verervers. In de dressuurrichting gaat het daarbij om veulens van bijvoorbeeld Vitalis, Glock’s Zonik, Indian Rock en Desperado. En bij de springveulens hebben we interessante talenten afstammend van hengsten als Old Chap Tame, Diamant de Semilly, Quickly de Kreiser, Cornet Obolensky, Glasgow van ’t Merelsnest, Halifax van ’t Kluizebos en Chacfly”, aldus Minne Hovenga.

Save the date

De topcollectie bestaande uit 51 spring- en 27 dressuurveulens is nu te bekijken op www.starsaleauctions.com, waar ook alle veilinginformatie te vinden is.

Op vrijdag 31 augustus komt dit exceptionele gezelschap onder de hamer op het Fries Congrescentrum in Drachten.

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties