Eerste Wereldbeker van het seizoen dit weekend in Mariakalnok

Eerste Wereldbeker van het seizoen dit weekend in Mariakalnok

Thamar Zweistra - Hexagons Double Dutch Grand Prix Challenge Rotterdam-Hickstead 2020 © DigiShots

In Nederland mag het nog niet, maar deze week staan de eerste internationale dressuurwedstrijden sinds maart weer op het programma. Afgelopen weekend was het al de beurt aan de springruiters, de dressuurruiters trappen dit weekend af in Mariakalnok en Arezzo.

WB Mariakalnok

Vanwege de wereldwijde lockdown werd ook de Wereldbekerfinale afgelast. Dit weekend vormt Mariakalnok het decor voor de eerste kwalificatie van het nieuwe wereldbekerseizoen. Naast de Wereldbeker, is er ruimte voor een CDI3*, jonge paarden en jeugdruiters. Bijna 140 ruiters hebben zich ingeschreven voor de wedstrijd, zij komen uit 18 verschillende landen en brengen 170 paarden mee. Voor Nederland gaan Thamar Zweistra en Young Rider Julia Bouthoorn naar Hongarije, Zweistra brengt Hexagon’s Double Dutch aan de start in de Wereldbeker.

Arezzo

Ook in Arezzo vindt dit weekend weer een internationale wedstrijd plaats voor jeugdruiters en jonge paarden. Slechts één Nederlandse combinatie, Syrah van de Rovaart, heeft zich ingeschreven voor het Italiaanse evenement.

Bron: Dressage-news/KNHS

Reacties