Eerste NK Paramennen

Eerste NK Paramennen

Foto: CAI Beekbergen

De internationale twee-en vierspanwedstrijd Beekbergen-Apeldoorn beleeft dit jaar een primeur. Voor het eerst in de geschiedenis van de mensport wordt er een Nederlands Kampioenschap voor paramenners uitgeschreven.

Naast dit nieuwe NK is Beekbergen opnieuw gastheer van het prestigieuze NK voor vierspan paarden.

Bekroning

Bondscoach van de Nederlandse menners Ad Aarts is verheugd over deze aanvulling: “Voor de para dressuurruiters is er al jarenlang een Nederlands Kampioenschap. Ik ben blij dat er nu ook een NK is voor de paramenners. De afgelopen jaren hebben de paramenners door onder andere de KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy de gelegenheid gekregen zich op mooie nationale en internationale wedstrijden met elkaar te meten. De paramenners hebben zich op deze manier goed kunnen ontwikkelen. De introductie van een Nederlands Kampioenschap is hierop een bekroning.”

Observatie WK

De finale van de KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy 2020 wordt verreden in Beekbergen. Om in aanmerking te komen voor deze finale moeten de menners aan minimaal twee competitiewedstrijden meedoen. De finalisten zijn tevens de deelnemers aan het eerste NK paramennen, van 25 tot 28 juni. Deze wedstrijd is voor Ad Aarts tevens een belangrijk observatiemoment voor het Wereldkampioenschap voor de paramenners, dat van 6 tot en met 9 augustus wordt verreden in Schildau, Duitsland.

Bron: persbericht KNHS

Reacties