Eerste NK voor Para-menners in Beekbergen

Eerste NK voor Para-menners in Beekbergen

0 83
mennen
© DigiShots

Voor het eerst in de geschiedenis wordt er voor de para mensport een Nederlands Kampioenschap georganiseerd. De internationale menwedstrijd in Beekbergen vindt dit jaar plaats van 25 tot en met 28 juni. Naast dit nieuwe para kampioenschap is het ook het NK voor de vierspan menners.

Ontwikkeling

Bondscoach van de Nederlandse menners Ad Aarts is verheugd over het nieuwe kampioenschap. Hij vertelt “Voor de para dressuurruiters is er al jarenlang een Nederlands Kampioenschap en ik ben blij dat er nu ook een NK is voor de paramenners. De afgelopen jaren hebben de paramenners door onder andere de KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy de gelegenheid gekregen zich op mooie nationale en internationale wedstrijden zoals Exloo, Kronenberg, Beekbergen, Hellendoorn en Hulsberg met elkaar te meten. De paramenners hebben zich op deze manier goed kunnen ontwikkelen en de introductie van een Nederlands Kampioenschap is hierop een bekroning.”

Observatiemoment

Ook de finale van de KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy 2020 wordt verreden in Beekbergen. Om in aanmerking te komen voor deze finale moeten de menners aan minimaal twee competitiewedstrijden meedoen. De finalisten zijn tevens de deelnemers aan het eerste NK para mennen. Deze wedstrijd is voor bondscoach tevens een belangrijk observatiemoment. Het Wereldkampioenschap voor de paramenners vindt dit jaar plaats van 6 tot en met 9 augustus Duitsland.

Bron: KNHS

Foto: © DigiShots

Reacties