Eerste nationale KNHS Young Leaders dag op EK in Maarsbergen

Eerste nationale KNHS Young Leaders dag op EK in Maarsbergen

0 104
paard paarden

Op de prachtige locatie van landgoed Maarsbergen werd tijdens het EK Eventing voor Junioren en Young Riders ook de eerste Nationale KNHS Young Leaders Dag gehouden.

Young Leadersprogramma

Een groep van zo’n 250 deelnemers met coaches volgde het veelzijdige Young Leadersprogramma. Het programma bestond uit de kennismaking met topsport, een speurtocht en een ontmoeting met Jesse Drent en Matt Harnacke. Daarnaast was deze nationale KNHS Young Leaders Dag ook de start van de uitbreiding op niveau 4 onder het motto ‘Geef de jeugd een stem’. Dit onderdeel is bedoeld voor jeugd vanaf 16 jaar en omvat diverse masterclasses rondom de thema’s persoonlijke ontwikkeling, organiseren en besturen.

Win-winsituatie

KNHS-bestuurslid Marlies Reibestein is enthousiast over de eerste Nationale KNHS Young Leaders Dag. “Ik ben erg blij met de samenwerking van de KNHS en de FNRS ondernemers in dit programma. Het is ook een win-winsituatie. De jeugd wordt verrijkt met meer praktische en goede paardenkennis. De paardenwereld wordt verrijkt met deskundige jeugd die de handen uit de mouwen weet te steken. Deze jeugdleden zijn de bestuurders van de toekomst, in welke situatie dan ook.”

Programma

Twee jaar geleden begon de KNHS na een pilot jaar bij maneges het KNHS Young Leaders Program. Dit naar voorbeeld van een succesvol programma in Zweden. Veel kinderen hebben naast hun dagelijkse schooltaken alles over voor de paarden. Verantwoordelijkheid hebben voor paarden leert jongeren aantoonbaar om bijvoorbeeld helder te communiceren, consequent te zijn en door te zetten. De omgang met paarden en de juiste begeleiding daarbij leert jongeren vaardigheden die ze op school en in hun verdere leven uitstekend kunnen gebruiken.

Er zijn nu ongeveer 700 kinderen op verschillende niveaus actief in het programma op een 40-tal KNHS-verenigingen en FNRS-bedrijven. Er zijn coaches opgeleid die veel tijd stoppen in de begeleiding van de deelnemende jeugd. Op niveau 1 gaat het om helpen, op niveau 2 om uitvoeren, op niveau 3 om organiseren en op niveau 4 om besturen en leiderschap.

Bron: Persbericht

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 120)

Reacties