Eerste mobiele aquatrainer voor paarden

Eerste mobiele aquatrainer voor paarden

foto: Remco Veurink

Het is mogelijk een mondiale primeur: Kylix uit Tubbergen ontwikkelde een mobiele aquatrainer voor paarden. Dat schrijft Tubantia.nl.

Niet goedkoop

Eigenaar en directeur Martin Kuipers van Kylix kwam samen met de Belgische amazone Sara de Troeye met het idee voor een aquatrainer waarmee een hippisch osteopaat of een dierenarts op pad zou kunnen. De twee kennen elkaar uit de paardensport. Techneut Kuipers met kennis van werktuigbouwkunde en autotechniek, werkte het idee uit. En De Troeye besloot tot aanschaf over te gaan.

Kuipers en De Troeye zijn trots op het eindresultaat, al is de aanschaf van de mobiele aquatrainer niet goedkoop. Nog zonder oplegger kost het toestel al 120.000 euro. Het is 2.20 meter breed en meet ingeklapt 7,5 meter. Uitgeklapt is de lengte in totaal ruim 14 meter.

3500 liter water

In twee tanks onderin de trailer is 3500 liter water opgeslagen. Zodra het apparaat wordt ingeschakeld, kan het 600 liter per minuut in de ruimte brengen waar de loopband is gemonteerd. Ook kan het water via sproeiers tegen het paardenlijf worden gespoten om de spieren te masseren.

‘Het is geschikt om paarden sterker te maken, spieren op het dier te kweken’, leggen Kuipers en De Troeye uit. ‘Maar de aquatrainer is ook geschikt bij de revalidatie van geblesseerde sportpaarden. En het bevordert het herstel van paarden na een flinke inspanning.’

Nelson Pessoa eerste klant

Hoewel de trailer nog door de Belgische verkeersautoriteiten moet worden gekeurd, mijmert De Troeye al over een nieuwe bestelling. De cliënten staan in de rij, onder wie een osteopaat die het enkele dagdelen per week wil huren en enkele stallen.

De eerste cliënt is een beroemde kennis van De Troeye, de Braziliaanse legende Nelson Pessoa, die al jaren in de omgeving van Brussel woont. Pessoa senior, vader van oud-Olympisch kampioen Rodrigo Pessoa, was een zeer succesvol springruiter. Hij traint en begeleidt nog altijd ruiters en paarden.

Bron: Tubantia.nl

Foto: Remco Veurink

Gerelateerde bedrijven

Topresultaten

Dierenkliniek Nijverdal

Dierenkliniek Nijverdal

T: 0548-655065

E: info@dkhn.nl

W: www.dkhn.nl

Trefwoorden:

Bekijk bedrijfsprofiel

Dierenkliniek Hellendoorn

Dierenkliniek Hellendoorn

T: 0548-655065

E: info@dkhn.nl

W: www.dkhn.nl

Trefwoorden:

Bekijk bedrijfsprofiel

Arthur Dierenkliniek

Arthur Dierenkliniek

T: +31 (0)6 54623303

E: info@arthurdierenkliniek.nl

W: www.arthurdierenkliniek.nl

Trefwoorden:

Bekijk bedrijfsprofiel

M4Horses

M4Horses

T: 06-51863299

E: info@m4horses.com

W: www.m4horses.com

Trefwoorden:

Bekijk bedrijfsprofiel

Naamsvermeldingen

Reacties