Eerste Julius 486-zoon aangewezen voor Centraal Onderzoek in VS

Eerste Julius 486-zoon aangewezen voor Centraal Onderzoek in VS

0 95
julius 486
Foto: Karin Sevink

De vierjarige Julius 486-zoon Atze is aangewezen voor het Centraal onderzoek in de VS. Atze, gefokt door en in eigendom van Pier en Darlene van der Hoek uit Helm (Californië) is vorig jaar tijdens de keuringsronde in de VS aangewezen. Atze is hiermee de eerste zoon van Julius 486 die deel zal nemen aan het CO.

Door de Corona-maatregelen is de VS nog steeds gesloten voor personen uit de Schengenlanden. Hierdoor is het onduidelijk wanneer het verrichtingsonderzoek van start kan gaan.

Video

De afgelopen zomer is hij driemaal via een video onder het zadel beoordeeld door de Hengstenkeuringsjury. In lijn met de voorrijdagen in Nederland. Z’n moeder is de achtjarige eerste premie Stermerrie Maaike (Tsjalle 454), die in 2015 de fokwaardenlijst van Friese merries aanvoerde. Maaike is een volle zus van de recent Modelverklaarde Juwiel fan Lutke Peinjum Model Sport AA. Van der Hoek kocht hun moeder Hawar fan Lutke Peinjum Ster Pref*6 A (Jasper 366) in 2012, drachtig van Tsjalle 454. Waaruit later Maaike geboren werd.

Via Unyk fan Lutke Peinjum Ster Pref*6 (Brandus 345) en Ealfrou fan Lutke Peinjum Ster Pref*8 (Melle 311) mondt deze excellente merrielijn uit bij de beroemde moeder van de Preferente Beart 411: Setske F Ster Pref Prest *13.

Bron: Phryso

Foto: Karin Sevink

Reacties