Eerste internationale springwedstrijd Hippisch Centrum Exloo

Eerste internationale springwedstrijd Hippisch Centrum Exloo

Van 2 tot en met 5 september vindt de eerste internationale springwedstrijd op het Hippisch Centrum Exloo plaats. Zowel nationale als internationale springruiters komen aan de start in het CSI* en CSI**.

“Na een gedwongen wedstrijdpauze door corona en de afgelastingen van diverse concoursen willen wij de springruiters uit eigen land en het buitenland met deze wedstrijd de gelegenheid geven om toch nog een keer met hun paarden aan de start te komen tijdens een CSI”, aldus het organisatiecomité.

Hoogtepunten

Hoogtepunten zijn de Kuipers Logistics & Lodewijk Assurantiën Grote Prijs op zaterdagmiddag. De VDL Stud Prijs op vrijdag waar de combinaties hun krachten meten in de finale en natuurlijk de jonge paarden rubrieken op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond. Als afsluiting is er een Handelshuis Schuttert barbecue voor sponsoren, officials, ruiters, grooms en medewerkers.

Corona-proof

De deelnemerslijst telt springruiters uit maar liefst 16 landen. De meeste ruiters komen uit eigen land, maar ook België, Canada, China, Duitsland, Engeland, Finland, Ierland, Italië, Japan, Letland, Oostenrijk, Tsjechië, Rusland, USA en Zweden zijn goed vertegenwoordigd.

Bij het organiseren van het evenement is er rekening gehouden met de corona-richtlijnen. Publiek is van harte welkom en de entree is gratis. Iedereen wordt geacht zich te houden aan de 1,5 meter regel. Bekijk het programma hier.

Bron: persbericht Hippisch Centrum Exloo

Foto: Remco Veurink

Reacties