Fokker over eerste Imposantos-veulen: ‘Alles waar we op hoopten, hebben we gekregen’

Fokker over eerste Imposantos-veulen: ‘Alles waar we op hoopten, hebben we gekregen’

Ozlem Ochi imposantos veulen

Met de zegereeks van Imposantos (v Wynton) onder Bart Veeze in de sport, werd reikhalzend uitgekeken naar de nakomelingen van de 5-jarige talentvolle hengst. En deze week was daar dan de eerste!

Bij Stal Jaclastan werd een gitzwart merrieveulen geboren: Ozlem Ochi JCS. “Een heel fijn, luxe en elegant veulen met een lange hals,” vertelt een trotse Clarissa Jaclastan. “Alles waar we op hoopten, hebben we gekregen.”

Heart Catcher

Ozlem Ochi JCS werd geboren uit de Armani-merrie Heart Catcher. “Die hebben we zelf gefokt en haar moeder Ultimo V.D.W. hebben we ook nog. Heart Catcher was al snel heel groot, waardoor we pas met 4 jaar naar de keuring zijn gegaan. Daar werd ze kampioen. We hebben haar de eerste keer gedekt met Grappa. Dat hengstveulen, Merlot Noir JCS, is verkocht.”

Vorig jaar koos Jaclastan voor Imposantos, die eerder deze maand nog bovenaan eindigde in de Hengstencompetitie klasse M, onder Bart Veeze.

“Omdat Imposantos het bloed voert van luxe paarden als Wynton, Jazz en Krack C. Dat was een reden en daarnaast ook het goede lopen en zijn mooie silhouet. De verwachting is dat Imposantos veel bloed zou gaan geven en dat kan de moeder wel gebruiken. Ik zie graag iets meer bloed in de benen. Daarom kies ik dit jaar voor Heart Catcher waarschijnlijk weer voor Imposantos.”

Nog niks besloten

Voor Ozlem Ochi JCS hebben zich al kopers gemeld, vertelt Jaclastan. “Ze is goed genoeg om te houden, maar dan worden we te vol. Ik heb nog niks besloten. Ik wacht daar meestal een paar dagen mee tot ik de veulens heb zien lopen op de wei. Dan kan ik beter bepalen wat ik ervan vind. Het belangrijkste is dat de paarden goed terecht komen. Het liefste bij ambitieuze mensen die er wat mee gaan doen. Dat staat voorop. Ik zou niet gauw naar een veiling gaan, dan heb je dat niet in de hand.”

Ozlem Ochi imposantos veulen
Ozlem Ochi JCS

Bij Stal Jaclastan in het Drentse Stieltjeskanaal worden jaarlijks zo’n vier a vijf veulentjes geboren. “We hebben er wel eens zes gehad, maar dat vond ik teveel. Meestal dekken we één merrie per jaar niet, ieder jaar een veulen is best veel voor de moeder. Het is geen broedfabriek.”

Karakter op één

Jaclastan rijdt zelf na een auto-ongeluk niet meer, maar weet als voormalig Z-amazone wel waar een goed paard aan moet voldoen. “Bij ons staat het karakter op nummer één, dat is het allerbelangrijkste. Ik wil dat Edward Gal erop kan rijden, maar ook het kind van de buurvrouw. Dan heb je een bruikbaar paard voor iedereen.”

Het eerste veulen van dit jaar was Oakley Okke JCS, uit de Uphill-merrie Horona van de hengst Glamourdale. Het hengstveulen is verkocht naar Duitsland. Nog twee veulens van Governor en één van Jerveaux worden verwacht. De namen van de veulens verzint Jaclastan samen met haar partner. “We kiezen altijd iets dan niemand heeft. Dat vinden we leuk. Ozlem Ochi betekent ‘lachend hart’ en dat vonden we heel mooi passen bij een dochter van Heart Catcher.”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Clarissa Jaclastan

First Imposantos foal ever born !! This beautiful filly is bred out of a Armani x Ferro mare. Breeder: Clarissa Jaclastan good luck with this nice filly 🎉

Geplaatst door Stal Brinkman op Dinsdag 12 februari 2019

Reacties